Mini Museum Mussenzele Haaltert mag 10 kaarsjes uitblazen…

In de gemeente Haaltert vond op 29 april van het jaar 2011 de opening plaats van het Mini Museum Mussenzele. Ondanks we nog altijd in een coronapandemie verzeild zijn, willen de bezielers van het kleinschalige museum in Haaltert toch iedereen bedanken die de afgelopen 10 jaar, één of meerdere keren is langs geweest. “Verenigingen, scholen, wandelaars, fietsers, toevallige voorbijgangers en bewuste bezoekers. Aan iedereen die zijn/haar steentje bijdroeg door bezoek, idee of sympathie een hartelijk dank. Ook dank aan de media die van in den beginne aandacht hadden voor ons project, alsook aan de gemeente die af en toe een duit in het zakje deed,” zegt Rik De Schepper.

Het 3m concept: werken en leven op straat, ontspanning, de school, het gezin en religie. Rond deze vijf thema’s bouwden we taferelen over de periode van ‘1940 tot ’60. Drie hoofdactiviteiten met als eerste de bloesemwandeling. Hoogtepunt, 15 augustus, de Ambachtendag. Deze gaat gepaard met demonstraties van ambachten en volksspelen. Als het weer niet tussenbeide komt als spelbreker ontmoeten honderden mensen elkaar, volks en ongedwongen. Een activiteit waar duidelijk nood aan is.

Als sluitstuk van het jaar de Kerstnocturne, aanvankelijk met onze troubadour, Paul Ghijsels zaliger, en ja… 2019 was de laatste uitgave, ondersteund door prachtige stemmen. Na een jaar van inactiviteit dringt een grondige poetsbeurt zich op. We durven hopen op een spoedige heropening met een buitenactiviteit naar aanleiding van het tienjarig bestaan. Tussendoor werkten we ook aan onze gesmaakte Tripel m, verteld ons een gedreven hobby bierbrouwer.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *