Meeste verdienstelijke sporters bekend tijdens ‘Sportkrasjel’…

De inkomhal van het stadhuis was op zaterdag 30 november 2019 de locatie voor de jaarlijkse “Sportkrasjel”. Aan het concept werd niet gewijzigd, SPORZA-radiostem Tom Vandenbulcke stond in voor een feilloze presentatie, er werd een centrale gast uitgenodigd en de jaarlijkse sportprijzen werden toegekend. Voor de muzikale omlijsting werd beroep gedaan op de zoetgevooisde stem van Ninovieter DS Rik. De Laureaten voor 2019 waren: Sportlaureaat individueel: Yves Herrgodts Yves. Hij behaalde volgende uitslagen in 2019:

– provinciaal kampioen 60 m horden + 400 m indoor,
– zilver op Belgisch kampioenschap 60 m horden indoor,
– zilver BK Masters 110 m horden,
– brons BK Masters 400 m outdoor,
– Vlaams kampioen 110 m horden,
– provinciaal kampioen 100 m en 110 m horden.

Jeugdsportlaureaat per ploeg: kaatsploeg Eendracht Ninove (Remco Van Hove, Mathias De Bondt, Jelle Van Haute, Brent Viaene, Coumont Douwe).

Jeugdsportlaureaat individueel: Millan Winne (Sandu Gym MT Ninove).
Sportlaureaat per ploeg: karateclub Kachi (Jurgen De Nil, Sven Pissoort, Joring Huyvaert).

Vrijwilligers van het jaar: Willy Sonck (BBC United Ninove), An-Katrien Duym (atletiekclub Vita), Nico Rooselaer (karateclub Kachi), Erwin Van Den Daele (TTC Ninove).

G-sporters van het jaar: Maarten Poels (De Okkernoot Denderwindeke), de delegatie van Schoonderhage op de Special Olympics Belgium 2019 (Andy Cuepers, Alain Reintjens, Didier Soen, Rudy Van Lierde, Barbara De Schepper, Evy Pessemier, Annemie Verschelden).

Beste organisatie 2019: vollebalclub Mevoc voor het Mega Jens Beach tornooi.

Eregalerij: Dirk Glibert is al meer dan 35 jaar een heel actief lid van het dagelijks bestuur van de sportraad. Hij miste geen enkele vergadering en was steeds paraat om waar nodig de handen uit de mouwen te steken. Hij geeft nu de fakkel door aan andere vrijwilligers. De sportraad nam hem omwille van zijn verdiensten op in zijn eregalerij.

Na afloop werd er nog heel wat nagepraat. Het einde van deze sportkrasjel betekent ook meteen de start om prestaties neer te zetten die in 2020 kunnen resulteren in een nominatie of in het behalen van één van de sporttrofeeën. Veel succes aan alle “fanatieke” sporters. Dank aan de Sportdienst en de Sportraad die instonden voor de organisatie…. Op naar de “Sportkrasjel 2020”! De Ninoofse Sportraad bedankt verder ook nog onze burgemeester mevr. Tania De Jonge, de Schepen van sport dhr. Marc Torrekens, het publiek, de pers, de plaatselijke politici, de Raad van Wijzen & onze huisfotograaf dhr. Wim Hoebrechts voor hun aanwezigheid & medewerking en juwelier-klokkenhersteller Van Heghe voor het schenken van de waardebons aan de individuele laureaten.

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *