Meerderheidspartijen sturen kat naar extra gemeenteraad…

In de gemeente Haaltert werd door de oppositiepartijen Centrumlijst v Haaltert, Vlaams Belang en Open en Liberaal op vrijdagavond 27 december een extra gemeenteraad ingeroepen. Er zouden twee agendapunten besproken worden. Een punt zou gaan over het Boekent-project, een tweede punt ging over een motie van wantrouwen tegenover de burgemeester. Het werd een druk bijgewoonde raad, waar enkele tientallen inwoners van den Boekent op aanwezig waren. Er was ook een delegatie van de Haaltertse Fietsersbond, maar dit was allemaal een maat voor niets. De meerderheidspartijen N-VA, CD&V en sp.a waren niet aanwezig op de extra gemeenteraad.

Volgens N-VA, CD&V, en sp.a strookt deze handelwijze niet met de normale gang van zaken. De houding van de minderheidspartijen is voor hen totaal onredelijk. De voor de hand liggende oplossing voorgesteld door de gemeenteraadsvoorzitter werd eenvoudig van tafel geveegd. “Bovendien betekent hun vraag een extra uitgave van 4.053,27 euro aan zitpenningen, fondsen die beter aangewend kunnen worden in het belang van de gemeente”, aldus de meerderheidspartijen in een gezamenlijke mededeling. “Wij vervallen niet in politieke spelletjes, voegen ze er nog aan toe.”

De oppositiepartijen hebben oor naar de mening van de bewoners, en wensen niks liever dan dat de Boekent in zijn oorspronkelijke verkeerssituatie gebracht wordt. “Na het nepoverleg en het nepverslag dat op de gemeentelijke website was verschenen, maar ondertussen alweer verdwenen is, konden wij niks anders doen dan een extra gemeenteraad in roepen, luidt het.” Men vindt het dan ook niks anders dan een laffe daad die door de meerderheidspartijen vertoond wordt, en roept onmiddellijk een nieuwe gemeenteraad in. Deze zal plaatsvinden op maandag 6 januari 2020. Op die manier blijft men tussen de wettelijke termijn van 8 dagen. Indien de meerderheidspartijen dan opnieuw hun kat sturen, zal er toch kunnen beslist worden.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *