Meerderheid teruggefloten in ontslag CD&V-mandatarissen…

Carina Van Cauter, de gouverneur van Oost-Vlaanderen, vernietigt na een klacht van CD&V de beslissing van de Aalsterse Open VLD/N-VA-meerderheid rond het ontslag van CD&V-mandataris, de heer Filip Van de Winkel, in het directiecomité van het autonome gemeentebedrijf SportAG. Het is al de tweede keer dat de gouverneur van Oost-Vlaanderen CD&V gelijk geeft en het huidige stadsbestuur tot de orde roept. Ook een eerder gedwongen ontslag van een CD&V-mandataris, mevrouw Vera van den broeck, uit de raad van bestuur van het autonome gemeentebedrijf AGSA werd door de toenmalige waarnemend gouverneur op 31 augustus 2020 vernietigd. Ondertussen lopen bij de gouverneur nog twee  klachtprocedures.

In juni 2020 werden CD&V-mandatarissen in de autonome gemeentebedrijven rond sport (SportAG) en stadsontwikkeling (AGSA), en in organisaties rond streekontwikkeling (Solva) en streekoverleg (Regioraad Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen) bedankt voor bewezen diensten, zonder enig overleg of motivering. In juli 2020 nam de meerderheid dan ook nog eens het mandaat van Filip Van de Winkel in het directiecomité van SPORTAG af.

Theo Nsengimana, fractieleider van CD&V-Aalst: “Dit is een pure ongewettigde postjespakkerij en het is goed dat de gouverneur hier nu een halt aan toeroept.  Politiek kan hard zijn, wordt wel eens gezegd. Maar de manier waarop het afgelopen jaar aan politiek gedaan wordt, daar worden nu toch ook extern en wettelijk vraagtekens bij geplaatst. Men kan niet zomaar de wet én de kiesuitslag van oktober 2018 naast zich neerleggen en mensen blijven kaltstellen.”

Theo Nsengimana roept de meerderheid op de pesterijen  te stoppen, de democratische spelregels te respecteren en de CD&V-mandatarissen Filip Van de Winkel, Lien Gees, Eddy Couckuyt en Vera van den broeck hun mandaat terug te geven.  We willen aangeven dat er ook op andere manieren aan politiek kan worden gedaan. Met respect voor de wet, maar vooral voor mensen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *