Mag je eigenlijk voor privé eigendommen parkeren?…

Wanneer mag ik parkeren voor een garagepoort? Mag ik parkeren voor een inrij? Waar mag ik laden en lossen? En wanneer wordt de takelfirma opgeroepen? Niet makkelijk al die regels. We zetten ze je graag even op een rijtje! Parkeren ‘voor een inrij’? Een inrij is elke in- of uitrit waardoor een voertuig van de openbare weg naar de private eigendom kan in- en uitrijden. Het gaat dus om een zichtbare oprit, garage of poort, die bruikbaar is voor voertuigen. Gewone deuren komen dus niet in aanmerking, zelfs indien de bewoners er een sticker met ‘verboden te parkeren’ op hebben aangebracht. Het moet ook duidelijk zijn dat je met een in- of uitrit te maken hebt.

Parkeren voor een garagepoort. Je mag niet parkeren vóór de inrij van eigendommen, met uitzondering van de voertuigen waarvan de nummerplaat leesbaar op de inrij is aangebracht. Stilstaan voor een garagepoort gedurende de tijd die je nodig hebt om personen in- en uit te laten stappen of om te laden en lossen, mag wel.

Beboeten en wegtakelen. Bij een overtreding riskeer je een boete van 58 euro, zelfs wanneer je toestemming hebt van de eigenaar, de politie is hiervan immers niet op de hoogte. Kan het voertuig getakeld worden? Ja! In eerste instantie gaat de politie proberen uitzoeken wie de eigenaar van het voertuig is, zodat deze zijn of haar voertuig kan verplaatsen. Als de verplaatsing niet binnen een aanvaardbare termijn kan gebeuren of indien het zeer dringend is, kan het voertuig weggetakeld worden naar een vrije parkeerplaats in de directe omgeving of naar het bedrijfsterrein van de takeldienst. De kosten van de takelwagen zijn voor de bestuurder die zijn voertuig fout geparkeerd heeft.

Het is verboden te parkeren. op minder dan 1 meter zowel voor als achter een ander stilstaand of geparkeerd voertuig en dit op elke plaats waar het voertuig het instappen in of het wegrijden van een ander voertuig zou verhinderen; op minder dan 15 meter aan weerszijden van een bord dat een autobus-, trolleybusof tramhalte aanwijst; voor de inrij van eigendommen, behalve de voertuigen waarvan het inschrijvingsteken leesbaar op de inrij is aangebracht.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *