Mag inwoner uit Wallonië in Geraardsbergen komen winkelen…

Op de sociale media is er de voorbije dagen een en ander verschenen over het winkelen voor dagelijkse behoeften op het grensgebied van Deux-Acren en Lessen, en Geraardsbergen. In een open brief uitte Ulrich De Bosscher zijn ongenoegen over een uitspraak door  Jurgen De Landsheer, chef van politiezone Geraardsbergen-Lierde. Wie het riskeert om de Vlaamse grens over te steken krijgt prompt een boete van 250 euro. Als je in Lessines – Deux Acren woont ligt Colruyt Geraardsbergen op 3,6km. Colruyt Ath op 15,7km. Het is gekend dat het voor de politie niet makkelijk is en er ontbreken duidelijke federale regels, maar dit mag niet uitgewerkt worden op de burgers!  Hier is alle redelijkheid weg. Deze uitspraken worden nu rechtgezet door waarnemend burgemeester Fernand Van Trimpont.

Laatstgenoemde reageert als volgt: Ik verneem de polemiek die ontstaan is op sociale media rond het winkelen in Geraardsbergen door mensen uit Wallonië. Men beweert dat mensen uit Wallonië niet welkom zouden zijn in Geraardsbergen.

Dichtstbijzijnde winkel. We verbieden mensen uit Wallonië niet om naar Geraardsbergen te komen, maar vragen dat men zich begeeft naar de dichtstbijzijnde winkel vanaf hun woonplaats. En als deze winkel in Geraardsbergen ligt, is er geen probleem.

Essentiële verplaatsingen. De toepassing van de maatregelen die uitgevaardigd zijn, gebeurt steeds in gezamenlijk overleg met de politie en de medische discipline. Er zullen geen boetes gegeven worden door de politie hiervoor, maar als er een supermarkt is dichterbij je woonplaats dan vragen we men op dit ogenblik daar gebruik van maken. Zo willen we de ellenlange files aan de Colruyt bij ons proberen te beperken. Het principe van de essentiële verplaatsingen moet strikt toegepast worden. Ik hoor zelfs verhalen van mensen die op één voormiddag meerdere grootwarenhuizen aandoen. Ik vind dit onbegrijpelijk in deze tijden.

Steun aan lokale handel. Als iedereen naar de winkel gaat die het dichtst bij zijn woonplaats ligt, dan is het aantal bezoekers over vele winkels gespreid en is dat goed voor de volksgezondheid. Bovendien is dit een grote steun voor de lokale handelaars. De lokale winkels en handelaars hebben het hard te verduren en kunnen alle steun gebruiken.

Politie. Ik heb veel waardering voor het werk dat de lokale politie op dit ogenblik doet. Het is echt niet evident om de maatregelen door iedereen te laten toepassen. En sommige mensen trachten te flirten met de grens van wat toegelaten is, want in deze tijden niet verstandig is. De politiemensen doen hun uiterste best om in deze bizarre tijden ten dienste te staan van de burger en de volksgezondheid. Ze combineren dit met hun andere taken, zoals het bestrijden van de criminaliteit en het waarborgen van de verkeersveiligheid. Gezond verstand moet zegevieren! Hopelijk is deze crisis zo snel mogelijk voorbij en kan iedereen opnieuw beschikken over de vrijheid die we altijd gekend hebben. (Waarnemend Burgemeester Geraardsbergen Fernand Van Trimpont).

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *