Maai in de maand mei niet en laat je gras maar groeien…

Sam Gooris zong er al over in 1995, maar ‘laat het gras maar groeien’ kan vandaag niet actueler zijn. Langs verschillende kanalen weerklinkt de oproep om de hele maand mei het gras niet te maaien om op die manier een grote bijdrage te leveren aan de natuur. Minstens 10 procent van Vlaanderen bestaat uit tuin, en dat is evenveel als onze oppervlakte bos. Een tuin kan ook een stukje natuur zijn, en hiermee dus een cruciale bijdrage leveren aan het milieu. Door immers een ganse maand je gras niet of minder te maaien, bewijs je een dienst aan belangrijke beestjes zoals bijen, kevers, vlinders en hommels. Ook op het vlak van water zijn er een aantal voordelen en daarnaast heb je zelf minder werk.

Schepen van Milieu & Natuur Katrien Beulens (onafhankelijk): “Met deze actie willen de burger sensibiliseren over de impact die ze kunnen hebben met hun eigen tuin, hoe groot of klein die is. En dat met bescheiden ingrepen zoals minder en/of creatiever gras maaien. Uiteraard is er daarbuiten nog veel meer werk aan de winkel, maar alle beetjes maken 1 groot geheel.”

Ook vanuit de stad Aalst springen wij mee op de kar en zal de dienst onderhoud Openbaar Domein een ganse maand mei niet maaien. Van de rotonde op de Grote Markt tot openbare tuinen, een ganse maand lang zullen we de natuur daar zijn gang laten gaan. Deze actie sluit ook mooi aan in het ByeByeGrass-charter waar de stad Aalst al enkele jaren voorstrever van is.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *