Luminus windturbines op de site van baggerbedrijf Jan De Nul officieel ingehuldigd…

Luminus en Jan De Nul slaan de handen in elkaar. Jan De Nul stelt zijn site in Zelzate ter beschikking van Luminus om er twee windturbines van 3,45 MW elk te bouwen en te exploiteren. Beide bedrijven spelen een voortrekkersrol in de energietransitie. Jan De Nul wil deze trend verderzetten door al zijn sites aan te bieden voor gelijkaardige projecten en partnerschappen. Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Wind huldigden gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter, vice-eersteminister en minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne en minister van Energie Tinne Van der Straeten vandaag de twee windturbines die Luminus heeft gebouwd op de site van Jan De Nul Group in Zelzate officieel in. Deze windturbines dragen bij tot de realisatie van het Code Zero programma van Jan De Nul Group, dat focust op zero emissions, zero accidents, zero breaches en zero waste.

“De Gentse kanaalzone is een gebied waarin wordt samenwerkt en waarin men niet denkt in tonnages, maar in toegevoegde waarde en afbouw van CO2-uitstoot. Waar duurzaamheid nog niet zo lang geleden als een risico en een kostenpost werd gezien, is het vandaag een verhaal van kansen en economische groei. Door de samengang van verschillende industrieën leent de Gentse kanaalzone zich uitstekend om hierin een voortrekkersrol op te nemen,” zegt Van Cauter, de Oost-Vlaamse gouverneur uit Herzele.

Op de foto links bovenaan v.l.n.r. Riet Gillis (Provincie Oost-Vlaanderen), Julie De Nul (Jan De Nul), Minister Tinne Van der Straeten, Grégoire Dallemagne (Luminus), Gouverneur Carina Van Cauter, Minister Vincent Van Quickenborne.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *