Lotjonslos maakt nieuwe ‘kop’ voor het Ros Beiaard…

Carnavalsgroep Lotjonslos werkt aan ultiem eerbetoon voor de stad Dendermonde. De groep werkt onophoudelijk aan een nieuwe ‘kop’ voor het peird van Deiremonne. Net zoals de originele kop van het Ros Beiaard is dit duivels geschenk ook van Aalsterse makelij. In de werkplaats van LOL wordt naarstig gewerkt om een splinternieuwe paardenkop tijdig klaar te krijgen. Lotjonslos, nooit verlegen voor een straffe stunt, houdt de ludieke rivaliteit tussen de 2 steden springlevend. PLEZANTE VETE Dat Lotjonslos een zwak heeft voor Dendermonde is geweten, meermaals was het ros present op de wagens van de oudste en meest succesvolle groep van Aalst Voorzitter Kurt Heerman: “in 2018 was het thema “ de lesten Ommeganck” waarbij we het verloederde paard een waardig afscheid hebben gegeven- wie herinnert zich dat nog! Het leek ons dan ook vanzelfsprekend dat we ook “ de Iejsten Ommeganck” onder onze vleugels nemen.

Huidige kop is nu al veel mooier dan de eerste, wat op zich niet zo moeilijk is.” Om “ de iejsten ommeganck” extra in de verf te zetten werd ook een ludieke affiche gemaakt. “onze affiche is van de hand van Stephan Gysens en zal de weken voor de ommegang opvallend aanwezig zijn in Dendermonde. “Die twee enige straten van het dorp gaan volplakken met affiches is geen probleem” aldus nog de voorzitter.

Burgemeester Piet Buyse mag zich dus verwachten aan de komst van de Lotjonslossers om hun nagelnieuwe kop te overhandigen, waarna de plezante vete zal beslecht worden met meerdere pinten bier! En dat deze fameuze donatie doorgaat is zeker: op zaterdag 21 mei wordt een delegatie van Lotjonslos verwacht op de Grote Markt in Dendermonde, waar een nietsvermoedende Piet Buyse de nieuwe eigenaar wordt van dit nieuwe exemplaar!

In 2022 bestaat Lotjonslos, de oudste en tevens meest succesvolle Aalsterse carnavalsgroep, 60 jaar. Deze feestelijke gebeurtenis laat de groep niet onopgemerkt voorbijgaan. Voor haar 60ste verjaardag brengt de groep een boek uit over de rijke geschiedenis van Lotjonslos. Lotjonslos kijkt alvast uit naar de volgende editie van Aalst Carnaval, ter gelegenheid van Vaderdag ( 12 juni) organiseert de groep hun traditioneel eetfestijn in De Snip te Moorsel.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *