Lokale Helden veroveren Autovrije Zondag…

Lokale Helden zet lokaal talent in de kijker, deze keer op autovrije zondag. Op 17 september kan je een hele namiddag lang terecht op het grasplein aan de Vuurkruisersstraat in Ninove om te genieten van al wat onze lokale muziekscene te bieden heeft. KEVA, de harmonie van Aspelare, bijt de spits af. En ze doen dit met een gloednieuwe dirigent. Voor de tweede maal zal Eamonn Van Eetvelde het orkest leiden. Onlangs stond KEVA nog op de Grote Markt in Brussel, maar zij brengen met evenveel plezier hun zomerprogramma in eigen stad. Nadien is het tijd voor nog meer blazers, want Astrozeniko staat klaar om met hun set de zomer nog wat langer te laten duren. Ze brengen niet voor de hand liggende covers van Raymond Van Het Groenewoud, Manu Chao, Johnny Cash en Will Tura.

We maken het vervolgens wat intiemer met The Blue Ribbon, een bluesband uit het Gentse maar met Ninoofs frontman Bob Woods. De band brengt een set die bestaat uit eigen materiaal en covers die in alle periodes van blues terug te vinden zijn. De band Bubbleboy mag het Lokale Helden podium afsluiten. Muzikaal schippert Bubbleboy tussen artrock, synthpop en new wave. Zelf omschrijven ze het als ‘homebrew progressive electro’. Fan van jaren 80-muziek à la John Fox en Joy Division? Dan zeker ook van Bubbleboy! Passeer dus zeker eens aan de Vuurkruisersstraat om deze vier lokale klasbakken te komen spotten. En doe dit gerust met de fiets, want er is een fietsparking vlakbij!

Praktisch: Zondag 17 september. Grasplein Vuurkruisersstraat, Ninove van 14.00 tot 19.00 uur. Lokale Helden maakt deel uit van Autovrije Zondag, er is een fietsparking vlakbij.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *