Lokaal Bestuur Aalst behandelde investeringssubsidies…

Het college van burgemeester en schepenen in Aalst heeft recent de toekenning van de investeringssubsidies 2021 behandeld. 15 sportverenigingen verspreid over diverse disciplines hebben een eerste schijf van de toegewezen subsidies ontvangen. “Het toekennen van investeringssubsidies zorgt ervoor dat verenigingen gemotiveerd blijven te investeren in kwalitatieve infrastructuur. Zelfs in moeizame coronatijden,” aldus schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA).

Investeringssubsidies hebben als doel de kwaliteit van de Aalsterse sportinfrastructuur beheerd door de sportverenigingen te verbeteren. Erkende Aalsterse sportverenigingen kunnen dankzij de investeringssubsidies jaarlijks maximaal 50% van hun investeringen gesubsidieerd krijgen. Matthias De Ridder (N-VA), schepen van Sport gelooft sterk in de meerwaarde: “Door een gunstige regeling uit te werken waar je als vereniging maar de helft van de investeringskost draagt, bouw je als stad een breed kwalitatief sportaanbod op. Deze subsidies vormen een hefboom voor kwalitatieve, moderne sportinfrastructuur. Een goede infrastructuur nodigt uit tot meer bewegen.”

In 2021 krijgen 15 sportverenigingen een totale som van 128.206,52 euro toegedeeld. Dit zorgt in 2021 voor een totale investering in kwalitatieve sportinfrastructuur en sportmateriaal van 358.439,05 euro in Aalst. “Dankzij de coronatoelage hebben we de voorbije twee jaren gemiddeld 135 900 euro investeringssubsidies kunnen uitdelen, wat een pak meer is dan vroeger, met een gemiddelde van 114.791 euro over de jaren 2017, 2018 en 2019,” aldus Matthias De Ridder, schepen van Sport.

Een van de verenigingen die een subsidie verkregen heeft, is SK Herdersem: “Dankzij onder andere de subsidies, kunnen wij bij SK Herdersem onze ambities en ons engagement naar spelers en ouders toe nakomen. De financiële impuls helpt ons de club energiebewuster, veiliger, aantrekkelijker en stabieler maken. Willen we al onze spelers, trainers en ouders gemotiveerd houden, zijn we verplicht ook onze accommodatie te laten meegroeien. Als kleine familieclub zijn grote investeringen een grote uitdaging, deze subsidies helpen ons al een heel eind op weg. Samen met de energie van een groep onmisbare vrijwilligers kunnen we nu verder bouwen aan onze geliefde club.”

De subsidies bij andere clubs dienen onder andere voor de aanleg van padelterreinen, de heraanleg van voetbalterreinen, investeringen in verlichting, renovatie van de kleedkamers of de aankoop van duurzaam materiaal.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *