Livestream ‘Smartschade’ enthousiast onthaald in zorgcentra…

Vorige week klonk er muziek in de Aalsterse woonzorgcentra! Op 1 april 2021 brachten Lien Van de Kelder, Mauro Pawlowski, Jan De Smet, Wouter Berlaen, Ad Cominotto en Stoy Stoffelen de muzikale voorstelling ‘Smartschade’. 21 Vlaamse cultuurhuizen sloegen de handen in elkaar met 57 woonzorgcentra, 2 ziekenhuizen en 9 andere zorgcentra – voornamelijk voor volwassenen met een beperking – verspreid over Vlaanderen. In Aalst en omgeving tekenden 10 centra in op de livestream. Het sextet bracht via digitale weg smachtelijke smartliederen, liederlijke levenslessen, parels en slapstick naar de honderden bewoners van WZC Denderrust, De Toekomst, WZC De Gerstjens, WZC Sint Job, Schoonderhage vzw – Home ’t Sluizeken, WZC Lakendal, WZC Meredal, WZC Schoonderhage instelling, De Mouterij en WZC Mijlbeke.

Bijgestaan door Cultuurconnect zorgt De Werf er op deze manier voor dat ook mensen die minder digitaal of minder mobiel zijn, kunnen genieten van cultuur. De voorstelling liet menig hart sneller slaan en leverde fijne sfeerbeelden op.

De Werf was met ‘Smartschade’ niet aan zijn proefstuk toe. Afgelopen maart werd een optreden van Willy Sommers gestreamd naar de zorgcentra. De reacties waren overweldigend. Een vervolg kon met ‘Smartschade’ niet uitblijven.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *