Lindemans Aalst beschikt over nieuwe T2…

De 45-jarige Joost Van Kerckhove wordt vanaf komend seizoen de nieuwe T2 naast head coach Johan Devoghel. Joost kwam eerder toevallig, als jonge snaak, in contact met het volleybal, na het volgen van een wedstrijd achter de netten van het raam van het cafetaria van de plaatselijke tennisclub. Hijzelf en zijn broer Brecht kregen samen de smaak te pakken en begonnen hun “volleybalcarrière” in de regio Meerbeke. Uiteindelijk speelden ze beiden ooit zelf op Liga B niveau. Maar met zijn 1m85 op positie receptie hoek besefte Joost al vlug dat dit het maximale was die hij uit zijn carrière zou kunnen halen. Ook een knieblessure strooide roet in het eten om op dit niveau verder mee te draaien, maar verder spelen deed hij toch nog 6 à 7 jaar op wat lager niveau bij Denderhoutem.

Op 38 jarige leeftijd waarvan 27 jaar als speler hing hij zijn spelersplunje aan de haak. Hij stortte zich op de jeugdwerking in Denderhouten en was er ook 4 jaar coach van de damesploeg. Onder zijn impuls groeide de jeugdwerking uit van 50 tot 200 jeugdspelers en vervolmaakte hij zichzelf als “coach” in het volgen van de nodige trainerscursussen en stages. Vorig seizoen eindigde hij als hoofdcoach met de mannenploeg van Denderhoutem op de eerste plaats.

Johan en Joost hebben een gezamenlijk verleden ten tijde van Zuun en zijn dus geen onbekenden voor elkaar. Joost is gehuwd en is vader van 3 kinderen (waarvan er ook 2 actief zijn in het volleybal). Hij genoot beroepsmatig een opleiding op de Rits filmschool en is in deze actief in de sector van “Color grading”

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *