LijstA schrijft brief aan kersvers Oost-Vlaamse gouverneur…

Laat ons eensgezind trekken aan hetzelfde zeil tegen corona. Een versplintering van de maatregelen is het op zijn minst te noemen. De besluiteloosheid van de federale regering en het doorsluizen van de beslissingen naar de burgemeesters zorgt voor een kakofonie van maatregelen in onze provincie. Steden en gemeenten met verschillende regels en maten wekken frustratie op bij de burger. Dat maatregelen op economisch vlak door het gemeentebestuur aangepast kunnen worden op maat van de stad of gemeente lijkt ons een logisch besluit. Zo kan elke burgemeester inspelen op de plaatselijke noden om de economie en veiligheid het beste te garanderen. De noden van een centrumstad zijn uiteraard niet dezelfde als die van een gemeente op ‘den buiten’.

De veiligheidsplicht van de burger anderzijds, hoort wel algemeen opgesteld te worden. Zo kan het volgens ons niet dat op één plaats in Oost-Vlaanderen wel een mondmasker gedragen moet worden en op een andere niet. Ga je lopen of fietsen, waar hoor je dan je mondkapje te dragen en waar mag die uit? Is het oké als burgers massaal gaan sporten in buurgemeenten waar dit zonder kan? Kan de veiligheid van deze gemeenten gegarandeerd blijven als het daar plots beduidend drukker wordt?

De controles worden opgedreven op het dragen van de mondmaskers om de burger op zijn plichten te wijzen. Maar de onduidelijkheid blijft bestaan. Waarom geen algemene regels voor de hele provincie? Duidelijk en iedereen gelijk voor de wet. Het draagvlak bij de burger toont aan dat de Oost-Vlaming wil meewerken aan de preventie tegen Covid-19. Niet alleen de aanwezigheid van een mondmasker, maar ook het correct dragen hiervan hoort gecontroleerd te worden door de veiligheidsdiensten. Het is immers nutteloos dat de bevolking collectief de moeite doet als enkelen zich hier te goed voor voelen of uit gemak neus en/of mond niet afdekken.

LijstA vraagt aan de gouverneur om werk te maken van algemene regels voor onze provincie. Bespaar ons van een ‘hier wel en daar niet’ beleid. Breng duidelijkheid en ontlast de buurgemeenten van een golf aan sporters die hun eigen stad of gemeente ontvluchten om vrij te kunnen sporten.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

1 Reactie op LijstA schrijft brief aan kersvers Oost-Vlaamse gouverneur…

  1. Hugo schreef:

    Laat ons aan hetzelfde ZEEL trekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *