LijstA en sp.a Aalst samen verder als Vooruit Aalst…

Deze morgen vond in Aalst een persconferentie plaats waarin Conner Rousseau bekend maakte dat LijstA en sp.a Aalst zich verzoenen. Ze willen zich voorbereiden om te samen met Vooruit Aalst naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen te stappen. Sam Van de Putte en Ann Van de Steen namen plaats naast Conner Rousseau om de pers te woord te staan. Volgens Sam Van de Putte zitten ze terug op dezelfde golflengte wanneer het op lokale politiek aankomt. Ze kunnen mekaar na zovele jaren terug vinden, en zijn ervan overtuigd dat met de nieuwe naam Vooruit Aalst het verschil kan gemaakt worden in de Aalsterse politiek. Beide partijen willen een einde maken aan de sheriff  politiek van Christoph D’Haese (N-VA). Volgens Van de Putte worden er nog te veel beslissingen genomen zonder dat de andere partijen hun mening mogen geven. De gesprekken met Groen verlopen goed, maar aan een samenwerking om met Groen Aalst naar de volgend verkiezingen te stappen wordt op dit moment nog niet gedacht.

Volgens de jongste geruchten zou Anja Vanrobeys, die momenteel actief politiek aanwezig is in de Kamer, en op gemeentelijk vlak in de gemeente Erpe-Mere, plannen hebben om te verhuizen naar Aalst. Zij zal dan samen met Ann Van de Steen en Sam van de Putte tot de drie koplopers behoren binnen de nieuwe partij Vooruit Aalst.

Intussen werd ook al bekend gemaakt dat de sp.a in Erpe-Mere haar naam verandert naar Vooruit Erpe-Mere. Dit liet voorzitter Kevin Knockaert aan onze redactie weten. “Onze lokale afdeling volgt zo het vernieuwingstraject waarmee sp.a nationaal een jaar geleden van start is gegaan. Vooruit wil zich niet langer profileren als partij, maar als beweging. Een beweging die, na een interne hervorming, helemaal klaar staat om een nieuw avontuur te beginnen. Een geëngageerd avontuur, waarbij de ‘oude’ basiswaarden van het socialisme nog steeds centraal staan. Een avontuur vol solidariteit, samen met iedereen die de handen uit de mouwen wil steken en met iedereen die genoeg heeft van stilstand. Samen vooruit dus!”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *