Lieven Meert (Vooruit) zet politieke loopbaan op non-actief…

Tijdens de gemeenteraad van maandag 20 juni 2022 in de stad Ninove, kondigde Lieven Meert van Vooruit Ninove aan te stoppen met zijn politieke loopbaan. Hij is bijzonder dankbaar voor wat hij in de Ninoofse politiek de voorbije jaren heeft mogen doen. “Het is een hele eer om de inwoners van je stad te mogen vertegenwoordigen en te proberen de wereld wat te verbeteren. Dat ik dat heb mogen doen, is dankzij de steun van mijn partij Vooruit, vele vrijwilligers en alle Ninovieters die op me stemden en die ik mocht vertegenwoordigen. Ik ben hen daar zeer dankbaar voor,” zegt Lieven Meert.

“Ik heb als jonge gast in 2008 de kans gekregen om OCMW-raadslid te worden en heb daar bijzonder veel geleerd. Vooral de zitttingen van het sociaal comité zal ik nooit vergeten. Ik ben opgegroeid in een gezin waar er nooit problemen waren, noch sociaal noch financieel en kwam dus uit een luxe-situatie. Om dan in het sociaal comité geconfronteerd te worden met de dagelijkse problemen van vele Ninoofse gezinnen, was bij momenten confronterend en erg leerrijk. Ik was tot dan een theoretische socialist die uit principe vond dat alle mensen gelijkwaardig zijn en iedereen gelijke kansen moet krijgen. Ik ben dat nog steeds maar in die periode in het OCMW is mijn socialistisch overtuiging nog meer gegroeid. Er is heel veel armoede, ook in onze stad en heel vaak gaat het om mensen of gezinnen die gewoon pech hebben gehad op een cruciaal moment in hun leven of die in een vorm van structurele, vaak bijna erfelijke vorm van armoede terecht kwamen. Ik had veel geluk met de plek waar mijn wieg als baby stond, maar vele baby’s hebben dat geluk veel minder. Als maatschappij hebben we de morele plicht om op een structurele manier armoede aan te pakken en de gelijke kansen voor iedereen ook echt te gaan realiseren, daar ben ik me toen nog veel bewuster van geworden”.

“Ik heb ook de eer gehad om OCMW-voorzitter en Schepen van Jeugd te mogen zijn. Dat was echt het hoogtepunt van wat ik voor de Ninovieters heb mogen doen en de schoonste job die je kan hebben. Het was ongetwijfeld niet perfect, maar ik heb wel mijn best gedaan om op sociaal vlak wat steentjes te verleggen. Ik had daarbij het algemeen belang voor ogen, natuurlijk in wat ik als socialist zie als het algemeen belang. Dat sociaal engagement is er nog steeds en zal ik ook blijven hebben, als vrijwilliger, militant bij mijn partij of gewoon in mijn buurt,” voegt Lieven er aan toe.

“Wat ik heb kunnen doen, kon ik natuurlijk niet alleen. Ik bedank dan ook graag alle mensen met wie ik heb mogen samenwerken. Ik denk hierbij in de eerste plaats aan de vele ambtenaren bij de stad en het OCMW die zich dag in dag uit inzetten voor onze stad en haar inwoners, de vele vrijwilligers in ons rijke verenigingsleven en de collega politici. Ik leerde de voorbije jaren heel veel fijne, warme mensen kennen waar ook heel wat vriendschappen uit zijn ontstaan en ik blijf die zeker koesteren. Ik zal altijd wel maatschappelijk geëngageerd blijven en blijf uiteraard ook gewoon socialist, wat minder in het zicht en wat meer als militant achter de schermen.” Dus zeker tot ziens!

(Foto: Lieven Meert)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *