Liefhebbers Zaalvoetbal Cup (760 clubs) beëindigt seizoen…

BIO: De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup is een zaalvoetbalfederatie met 760 clubs. Er zijn competities in tientallen Vlaamse regio’s. Dit is ook het geval in onze eigen Denderstreek. Er zijn tientallen clubs in onze regio die door de corona-maatregelen getroffen zijn, en zo ook noodgedwongen het seizoen dienen af te sluiten. Kenmerkend is dat alle wedstrijden worden gespeeld zonder scheidsrechter. De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup heeft beslist om het seizoen vroegtijdig te beëindigen nadat de wedstrijden eerder al sinds 12 maart waren stilgelegd. Dit brengt ongetwijfeld gevolgen voor de competitie met zich mee. De niet gespeelde wedstrijden krijgen geen uitslag en tellen dus niet mee in de eindstand. De rangschikking  gebeurt volgens het gemiddelde aantal behaalde punten per wedstrijd. Algemeen Manager Kris Verbert:”Ploegen wiens kansen op promotie of behoud worden aangetast mogen van ons zelf kiezen in welke reeks zij volgend seizoen aantreden. Wij zorgen vervolgens wel dat de puzzel in elkaar past. We hebben zo veel reeksen dat er altijd wel ergens een plaatsje vrij komt.”

Als compensatie voor het vroegtijdig stopzetten van de competitie krijgen alle 760 clubs 20% korting op hun bijdrage voor volgend seizoen. Zo betalen ze slechts 198 euro i.p.v. 247 euro. “We wilden niet afkomen met een peulschil, of met een uitstel van betaling. Dan doe je beter niets. We zullen zelf wat besparen om dit mogelijk te maken want we vinden dat dit het juiste is om te doen. Wie de compensatie niet nodig vindt vragen we om ze aan een goed doel te schenken.”

Voor volgend seizoen is al een plan van aanpak bekendgemaakt. De maanden mei en juni 2021 worden achter de hand gehouden om wedstrijden te herplannen als er in de herfst een nieuwe lockdown zou plaatsvinden. Dat zou moeten volstaan aangezien rond nieuwjaar een vaccin verwacht wordt. In de beginfase zullen ook bijkomende hygiënemaatregelen gelden en worden er geen supporters toegelaten. “We omschrijven de Liefhebbers Zaalvoetbal Cup vaak als een sportieve, leuke en betaalbare manier om je vrienden regelmatig te blijven zien. Die rol willen we graag weer opnemen vanaf september. Maar laat ons nu vooral onze steun betuigen aan de vele getroffen families en aan alle helden in de frontlinies.”

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *