Leerlingen VTI restaureerden zaal van kapel Karmelietessen…

Enkele leerlingen van de afdelingen restauratie- en schilderwerken van het VTI te Aalst namen tijdens de voorbije maanden de muren en het plafond van de voormalige kapel met aangrenzende koorzaal van de zusters Karmelietessen onder handen. Deze is nu in het beheer van de vzw Emmaüs, De grote bouwwerken en de realisatie van de nieuwe Karmel-woonsite in de voorbije jaren hadden ook een impact op deze ‘oude gebouwen’. Het dossier rond de bouwschade nam meer tijd in beslag dan aanvankelijk gedacht en ook de corona-pandemie stelde de oorspronkelijke plannen even uit maar vandaag is de realisatie een feit. “We zijn de schooldirectie, beleidsmedewerkers en coördinatoren van het VTI en het schoolbestuur van PDC erkentelijk voor de ruimte die intern werd gegeven voor de praktische uitvoering van dit toch niet te onderschatten project,” zegt Christine Hoogewys. “We denken daarbij o.a. aan het bundelen van de praktijkuren, de soepelheid bij collega’s bij de herschikkingen van de lesuren, de inpassing van de leerlingen afspraken in het schoolreglement,” voegt zij er nog aan toe. 

De vzw Emmaüs, een stille plek in de stad, dankt ten zeerste de leerkrachten die het aangedurfd hebben om hieraan te beginnen en de verantwoordelijkheid op zich te nemen om deze opdracht tot een goed einde te brengen. Reeds eind vorig schooljaar werd gestart met de nodige voorbereidingen in overleg met onze mensen van de patrimonium-cel. De samenwerking verliep soepel en in goede verstandhouding.

“Onze grootste dank gaat uit naar de leerlingen van het 7e en vooral het 6e jaar die de voorbije maanden intensief aan het werk waren bij de grondige restauratie- en schilderwerken in deze zaal. Het was een grote opgave met meer uitdagingen dan oorspronkelijk gedacht, waarbij ook het leerproces niet onbelangrijk was. Maar hun leraar had veel vertrouwen in deze leerlingengroep en terecht: samen hebben ze hun project tot een goed einde gebracht met een resultaat om fier op te zijn en dat in de kijker mag gezet worden, zegt Christine Hoogewys.

Als blijk van waardering werd aan de leerlingen en hun leerkracht een kleine Emmaüsattentie aangeboden, en werd er getoast op deze realisatie. Meteen werd aan alle leerlingen die hieraan mee geholpen hebben,  een goed einde van dit trimester, een mooie kersttijd en een feestelijk jaareinde toe gewenst.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *