Leerlingen Haaltertse scholen op ontdekking ‘windenergie’…

670 leerlingen uit de lagere scholen van Haaltert en omstreken ontdekken tijdens de week van 12 en 13 maart aanstaande alles over windenergie aan de hand van vier unieke ervaringen én een kijkje in een echte windturbine. De leerlingen zullen er alles te weten komen over het belang van windenergie. Aan de hand van een video zien de kinderen hoe een windturbine wordt opgebouwd en leren ze over het belang van windenergie aan de hand van leuke weetjes. Er zal ook aandacht geschonken worden aan de manier waarop we de kracht van de wind ervaren. Een bijzonder grote propeller blaast de kinderen van hun sokken en laat hen voelen hoe krachtig de wind moet zijn om groene stroom op te wekken.

De leerlingen gaan ook bovenop een windturbine kunnen staan. Dankzij een virtuele klim met een VR-bril ontdekken de kinderen hoe het voelt om helemaal naar boven tot in de gondel te klimmen én er bovenop te staan. Tot slot leren zij hoe men windkracht omzet in energie. Om energie op te wekken is er kracht nodig. Kunnen de kinderen door te fietsen genoeg energie opwekken om de lampen te doen branden.

Alles gaat door in vier verschillende containers, die verspreidt over twee dagen één verhaal zullen brengen rond windenergie. Hiervoor trekt Aspiravi op donderdag en vrijdag 12 en 13 maart, een tijdspanne uit van 09.00 tot 15.30 uur, ter hoogte van het Windturbinepark (containers) dat zal opgesteld worden in Haaltert.

Sinds 2002 bouwt Aspiravi met hun windenergieprojecten samen aan een meer duurzame leefwereld. De voorbije 18 jaar hebben hun installaties de uitstoot van 4 miljoen ton CO2 vermeden. Vandaag produceren zij jaarlijks groene stroom voor bijna één miljoen gezinnen. Ook in de toekomst werken ze gedreven verder opdat het aandeel hernieuwbare energie blijft groeien.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *