Leerlingen SMI-Aalst organiseren eerste DJ’S@Work…

Leerlingen SMI Aalst houden DJ at Work sessie Persregio DenderDit jaar organiseert de Leerlingenraad van de 3de graad van de Humaniora-afdeling van het Sint-Maarteninstituut voor het eerst DJ’S@WORK. Nadat deze leerlingenraad gedurende 20 jaar SMI-Rock (laatste editie in 2014) en eveneens 20 jaar lang de ‘Nacht van de valse Katten’ (laatste editie in 2017) georganiseerd heeft, is het dus tijd voor wat anders. Het lijkt dat het aantal rockers onder jeugd sterk afgenomen is en ook voor het brengen van poëzie en lichtere stukjes muziek werden steeds minder geïnteresseerden gevonden. Blijkbaar zitten er echter thuis nu heel wat jongeren te experimenteren met draaitafels om ooit in de voetsporen te kunnen treden van bijvoorbeeld Dimitri Vegas en Like Mike. Daarom heeft de leerlingenraad in de loop van dit schooljaar beslist om een professionele DJ- installatie aan te kopen en de geïnteresseerde leerlingen de mogelijkheid te geven te tonen waartoe ze in staat zijn.

In de weken voor en na de paasvakantie hebben een tiental leerlingen van het Sint- Maarteninstituut en Technisch Instituut Sint-Maarten onder de namen INDECKS, SPEKU, REPLAYZ en TWICE FT.MO-SLIM tijdens de middagpauze individueel of per twee het beste van zichzelf gegeven op één van de speelplaatsen gedurende een set van drie kwartier. Alle leerlingen hebben daarna via een poll de beste set kunnen kiezen. Maar er is ook een jury die mee zal beslissen over welke formaties kunnen doorgaan naar de afsluitende fuif in Cirque Mystic op vrijdag 18 mei.

De 3 beste zullen dan immers een set van anderhalf uur draaien vooraleer niemand minder dan LINDE MERCKPOEL FT. JOHNNY DC hun opwachting maken. Door hun aanwezigheid bewijzen ze dat ze dit soort initiatieven een warm hart toedragen. Tegelijkertijd moeten ze een ruim publiek aantrekken naar deze primeur voor het Sint-Maarteninstituut maar ook de Stad Aalst.

We weten nog niet of dit initiatief een even lange traditie tegemoet gaat als bvb. SMI-ROCK maar de bedoeling is dezelfde: leerlingen de mogelijkheid geven om naar buiten te komen met hun liefde voor muziek. We willen tevens benadrukken dat de leerlingenraad 1e graad plannen heeft om vanaf volgend jaar de jongste van onze leerlingen aan te leren hoe ze plaatjes moeten mixen en samenstellen. Zo lijkt de toekomst van het initiatief toch wel verzekerd.

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *