Leerlingen lagere school KDC Denderleeuw maken radio…

Op woensdag 4 mei aanstaande zal het vijfde leerjaar C van de Katholieke Centrumschool Denderleeuw (KCD) te horen zijn via de evenementenfrequentie op 97.7 FM van Radio Pros in de Denderstreek. Het programma zal niet alleen te horen en te bekijken zijn tussen 09.00 en 11.00 uur via de FM-band, maar ook via live- en video-stream (internet-radio). Het programma dat de klas zal presenteren gaat volledig ‘live’ en past perfect voor leerlingen van het 5e leerjaar. We kunnen u verzekeren dat de afgelopen weken al druk voorbereid is in de klas. De spanning hangt er nu al in bij de 11-12 jarigen, een hele prestatie. Het gaat om een tweede initiatief van radio Pros, Pieter Van Banden en Luc Simon van KCD Denderleeuw die eerder met leerlingen van Denderleeuw al live-radio maakten in 2019 in de Leistraat te Heldergem. Ze maakten toen zelf muziek, interviewden Gers Pardoel en schepen van Onderwijs Jan de Nul, die ook dit jaar opnieuw van de partij zal zijn. De leerlingen namen een uur lang de radio over met presentatiewerk, een telefoonquiz en verrassingen voor Moederdag. Op 4 mei doen de leerlingen het opnieuw, succes gegarandeerd.

Er werden luisterrecords gebroken, er volgden reacties van familieleden uit de hele wereld en de klas bereikte zelf heel wat luister –en spreekdoelen. Dit allemaal met de bedoeling om de leerlingen wat meer mediawijs te maken, de (lokale) radio wat meer te verankeren in het dagelijkse leven en de kinderen een spreekplatform te geven voor hun dagelijkse verzuchtingen. De muziek was gekleurder dan gewoonlijk, de oudere hits maakten plaats voor jongerenliedjes die normaal via andere kanalen te horen zijn. Het hele project zorgde ook voor meer integratie van de autochtone bevolking, die meteen een nieuwe mogelijkheid kregen om via de Nederlandstalige radio kennis te maken met lokale initiatieven en gewoonten.

Een win-win situatie voor iedereen en meteen ook de afspraak om het jaarlijks te laten terugkomen, maar zoals u weet heeft corona daar een tijdelijk stokje tussen gestoken.
Luister dus aanstaande woensdag 4 mei naar een nieuwe uitzending van ‘Radio Doenkers’ Er volgt ongetwijfeld nog een verrassing. Beluister ook eens de ‘radio promo’ die de leerlingen al opnamen in de klas én al uitgezonden wordt in de radio PROS Info rubriek.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *