Leerlingen DvM HTB Aalst trokken naar Roemenië…

Zes leerlingen uit het tweede jaar Creatie en Vormgeving van de DvM HTB Aalst gingen mee met de 3de uitwisseling van het Erasmus+ project STEAM like Leonardo, deze keer naar Buzau in Roemenië. Ze werden helemaal ondergedompeld in de Roemeense cultuur en werden uitgedaagd om te communiceren met leerlingen en leerkrachten in het Engels. “We werden door de gastgezinnen hartelijk ontvangen met eten en cadeautjes” (Parichart). “Respect voor de Roemeense leerkrachten die geen Engels kunnen en ons toch de opdrachten met handen en voeten proberen uit te leggen” (Elisa). “We hebben veel contact met de leerlingen van andere landen en ons Engels gaat er enorm op vooruit..” (Iluna). “De Roemeense leerlingen dragen prachtige uniformen op school. Ik wou dat wij dit ook nog hadden zoals vroeger.” (Stella).

Tijdens de workshops kropen de leerlingen in de huid van Leonardo da Vinci. Kunst, wiskunde, biologie, techniek en wetenschap kwamen aan bod via verschillende opdrachten. Ze maakten zelf verf met eigeel om hun bas-reliëf kleur te geven, leerden met bladgoud te werken en schilderden met glitter op een zwart doek. Daarnaast creëerden zij ook rijdende ecologische auto’s, leerden bij over het menselijk skelet, vulkanen, fibonacci reeks en polygone geometrische figuren.

Er stonden ook enkele excursies op het programma. Zij brachten een bezoek aan het wereldberoemde kasteel van Dracula, de kleurrijke Orthodoxe kerk, de symmetrische kathedraal en unieke moddervulkanen. Dit alles werd ondersteund door 3D-foto’s in virtual en augmented reality. “We hebben heel veel gelachen en plezier gemaakt” (Iluna). “De uitstap naar het kasteel van Dracula was leuk en ook griezelig” (Parichart). “Zalig warm weer en mooi uitzicht, zowel de locaties als de jongens” (Maura en Iluna). “We hebben nooit te weinig eten.” (Stella). “s Avonds relaxen in het park of proberen te ontsnappen uit de ‘Escape Room’ zijn leuke afsluiters.” (Quincy).

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *