Lander Wantens is opnieuw Lijsttrekker voor Groen Aalst…

Op een ledenvergadering verkozen de Groen Leden … om in 2024 opnieuw lijsttrekker te worden voor de partij. De partij kiest ook voor een open Groen lijst met een streefdoel om 1/3de onafhankelijken op de lijst. Zo wil Groen geëngageerde Aalstenaars die geen partij willen kiezen overtuigen om mee te werken aan een progressief project voor de stad. Onder Lander Wantens groeide Groen de voorbije jaren uit van de kleinste partij ( met twee zetels in 2018) naar de grootste oppositiepartij ( 5 zetels) in Aalst. “We willen nog meer wegen op het beleid in Aalst, en daarom willen we onze groei van de voorbije jaren verderzetten, aldus …”.

Aalst en de deelgemeenten hebben tal van uitdagingen waarop de huidige coalitie te weinig een oplossingen kon bieden. Veilige fietspaden voor de schoolgaande jeugd, bescherming van de kwetsbare open ruimte, betaalbare woningen voor iedere Aalstenaar, een doorgedreven gelijkekansenbeleid en een positieve houding en zorgzaam beleid tov. De hele bevolking in al zijn diversiteit. Maar ook een toekomstvisie voor de binnenstad met het eiland Chipka en de kaaien en een duidelijke visie en strategie voor de deelgemeenten,.. Tal van uitdagingen waarvoor we met Groen een oplossing willen bieden aldus Lander Wantens.

Groen is onder impuls van onze nieuwe ploeg uitgegroeid tot de tweede partij in Aalst. We zijn klaar om deze stad in een andere richting te duwen. Met beleid dat heel duidelijk kiest voor gezondheid en zorg, voor gelijke kansen voor elke Aalstenaar en voor een gezoende en Groene stad voor iedereen, aldus Nationaal Groen co-Voorzitter Jeremie Vandeneeckhout.

De huidige coalitie is er niet in geslaagd  om keuzes te maken die Aalst klaar maken voor de toekomst en dit resulteert in stilstand en achteruitgang. De slogan van het bestuursakkoord “vooruit met Aalst” klinkt gelet op de voorbije legislatuur zeer mager. Groen verwijt het stadsbestuur een gebrek aan toekomstvisie waardoor Aalst heel wat (bovenlokale) middelen maar ook kansen mist. Met onze open lijst willen we hierop een antwoord bieden. De partij organiseert daarom op 15 oktober een grote denkdag waarop iedere Aalsternaar die mee wil denken of helpen aan een porgressief en positief project voor de stad welkom is besluit Wantens.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *