Landelijke Kinderopvang valt in de prijzen!…

Op de kapiteinsmeeting van Levensloop Aalst vorige dinsdag 4 juni werden de Levensloop Grants uitgereikt. Hiermee steunt Levensloop ook plaatselijke initiatieven die een project indienden en lokaal verankerd zijn. Landelijke Kinderopvang zorgregio Aalst was één van de zes laureaten uit vele inzendingen: verantwoordelijke Annelies Vyverman en onthaalouder Sylvia Paelstermans van de dienst van Erpe-Mere mochten hun project “de moeilijke gevoelens box” voorstellen en het bedrag van 2500 euro in ontvangst nemen.

Met deze box wil Landelijke Kinderopvang materiaal aankopen om jonge kinderen waarvan één van de ouders aan kanker lijdt of overleden is, beter te kunnen opvangen en ondersteunen. “Ook zeer jonge kinderen ervaren heel fel de impact van ziekte, verdriet en verlies in hun gezin. Ze uiten dit vaak in ander, moeilijker gedrag bij gebrek aan woorden en taal. Met materialen als een snoezelhut, boekjes en kamishibaiprenten, sensopatische materialen, emopopjes, enz. willen we hen helpen om te gaan met de moeilijke gevoelens die hiermee gepaard gaan.”

De dienst voor onthaalouders is heel dankbaar voor deze mooie nominatie en zal de box inzetten bij de onthaalouders uit Aalst, Erpe-Mere, Lede en Sint-Lievens-Houtem. In het weekend van 4-5 okt 2019 vindt in Aalst de vierde Levensloop Aalst plaats. Voor verantwoordelijke Annelies haar 5° deelname aan dergelijk evenement.

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *