Kunsttentoonstelling krijgt groen licht om door te gaan…

Eén van de zeldzame initiatieven die in de regio Herzele-Sint-Lievens-Houtem kunnen blijven doorgaan is de kunsttentoonstelling in de Oude Strijkwinkel. Deze wordt georganiseerd door vzw ’t Uilekot, in een intense samenwerking met het gemeentebestuur van Herzele. De begeleidende markten en de concerten op het terras van ’t Uilekot werden door de veiligheidsraad geannuleerd. Het zomerterras van ’t Uilekot, blijft net als dat van andere horecazaken open. Op het terras kan men genieten van streekbieren, een picknick of salads in a jar (zomersalades in een weck-bokaal) met streekgebonden, fair-trade of bioproducten.

Kunstenaars van in en rond Herzele vullen huis en tuin van de voormalige strijkwinkel met hun artistieke creaties. Dit kadert in het initiatief Zomerstraten. De verschillende ruimten, de tuin en de kelder van de strijkwinkel ademen een bijzondere sfeer uit waarbij kunstenaars verschillende gevoelens oproepen en mensen in verschillende stemmingen brengen. Sommigen van hen stellen voor de eerste keer tentoon, anderen kaapten reeds wat prijzen weg. Er zijn schilderijen, tekeningen, installaties, video, foto’s en keramiek te zien. De deelnemers: Ben Deckers, Trees Coppens, Jennifer Vrielinck, Etienne Roete, Steven Van Der Heyden, Patrick Erauw, Thijs Van der Linden, Pascal Verreth, Colette Léger, Geert Lenssens, Piet Sonck, Astrid De Vuyst, Mira Van Caeneghem, Danny De Stammeleer, Vera De Jonge en Pepijn de Paepe.

Er is een vooropening op vrijdag 31 juli om 17.00, 18.00, 19.00 en 20.00 uur in groepen van tien personen. Als je niet in de wachtrij wil terecht komen schrijf dan in. Dat kan je via een mailtje naar filip.de.bodt@skynet.be Hou rekening met de Covid-maatregelen: inschrijven via ticketlink – mondmasker verplicht – gel beschikbaar – max 10 personen tegelijkertijd binnen per uur. Info en contact: Filip De Bodt 0496 71 84 72.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *