Kratzfuss nam de Olympische vlam ‘World Choir Games’ aan…

De World Choir Games zijn het grootste koorevenement ter wereld. Voor haar 11de editie komt dit unieke evenement naar Vlaanderen. Van 30 oktober tot en met 7 november ontvangen de steden Antwerpen en Gent 300 koren uit de hele wereld. Zij doen mee aan wedstrijden, concerten en workshops onder leiding van tal van nationale en internationale experts. De World Choir Games zijn de Olympische Spelen voor zang, en bij de Spelen hoort natuurlijk ook een Olympische Vlam. In de twee maanden voor de World Choir Games reist de Koorvlam door heel Vlaanderen, vooraleer ze arriveert op de grote openingsceremonie in Antwerp Expo.

Op woensdag 6 oktober kwam de Koorvlam op bezoek in Aalst. Met Aalstenaar Maarten Van Ingelgem als artistiek leider van deze zeer prestigieuze internationale wedstrijd bevestigde het Aalsterse eigenzinnige mannenensemble KRATZFUSS met graagte haar deelname aan de WCG.

De reis van de Koorvlam is een gemeenschappelijke uitdaging, want behalve KRATZFUSS zullen ook andere koren in Vlaanderen op ‘koorkracht’ de vlam doorheen Vlaanderen verplaatsen. Alles staat in het teken van verbinding tussen de vele groepen die de passie voor het zingen gemeen hebben. De deelname aan de reis is net zoals de leuze van de Olympische Spelen: ‘deelnemen is belangrijker dan winnen. KRATZFUSS zingt op de WCG, op zaterdag 6 november a.s., in Antwerpen!

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *