‘KOER’ Aalsterse cultuurzomer is corona-veilige organisatie…

Naar aanleiding van de nieuwe federale veiligheidsmaatregelen heeft de stad beslist om de voorstellingen van KOER, die donderdag 30 juli starten op de binnenkoer van de Pupillen, te laten plaatsvinden. Het antwoord op de Cultuurhonger van de Aalstenaar komt dus niet in het gedrang. Behoudens de reeds voorgenomen corona veiligheidsmaatregelen voor deze events,welke doorgaan in open lucht, houden we nu ook rekening met de gewijzigde veiligheidssituatie. De veiligheidsmaatregelen bestaan samen uit toegangscontrole  met respect voor de social distance en gebruik van ontsmettende handgel, enkel zitplaatsen worden voorzien, geen eet- en dranken consumaties, het dragen van mondmaskers waaraan nu ook wordt toegevoegd dat zowel de toegang tot het terrein als de zitplaatsen worden georganiseerd per bubbels van vijf personen .

De Burgemeester en Schepen Jean-Jacues De Gucht: Wij zijn er ons als stad steeds van bewust dat tijdige en afdoende maatregelen bijdragen tot het algemeen welzijn van de bevolking van onze stad en zijn bezoekers. Daaronder hoort ook het creëren van mogelijkheden tot een gezonde ontspanning. KOER biedt jong en oud de gelegenheid tijdens deze zomerperiode met volle goesting op een verantwoorde manier, met respect voor de coronaveiligheid van alle deelnemers, te kunnen genieten van een gevarieerd programma die de geesten ontspant.

“KOER wordt de veiligste plek om deze zomer cultuur te beleven”, zegt burgemeester Christoph D’Haese. “De organisatoren zetten alles op alles om iedere voorstelling veilig te laten verlopen voor bezoekers, artiesten en medewerkers. Zo moet iedereen een mondmasker dragen, worden de stoelen ver uit elkaar gezet en wordt alles na iedere voorstelling ontsmet.”

Ook schepen van cultuur Jean-Jacques De Gucht is tevreden. “De Aalstenaars kijken uit naar een veilige cultuurbeleving wat we hen aanbieden op KOER. Met de bijkomende maatregelen zal dit kunnen doorgaan in een veilig, aangename en ontspannen sfeer in bubbels van maximum 5 personen.”

Je kunt nog steeds tickets bestellen via https://koerentoer.aalst.be.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *