Klas 5C van KCD Denderleeuw maakten uurtje radio bij PROS…

Als gevolg van de corona-pandemie was het drie jaar geleden dat de leerlingen van de basisschool uit Denderleeuw nog eens zelf radio konden maken. Woensdag jongstleden namen een 20-tal leerlingen van het 5e studiejaar KDC Denderleeuw de teugels nog maar eens in eigen handen. Ze mochten een dik uur lang zelf een radio programma in elkaar fronselen bij lokale radio PROS, dat gevestigd is in de Leistraat te Heldergem. Niet zo makkelijk voor 11-jarigen…maar, ze hebben het meer dan voortreffelijk gedaan. Opvolging verzekerd op de radio, dat is een feit. Voor één keertje werden de ‘meezingers’ van de kaart geveegd tussen negen uur dertig en iets over elven. Iedereen was tijdig op post, zo ook eerste schepen, en schepen van onderwijs, Jan De Nul. Deze had voor de gelegenheid het gemeentehuis van Denderleeuw even ingeruild voor de radiostudio van PROS.

Enorm velen hebben geluisterd via livestream en gekeken via videostream. Maar er was zelfs de 97.7 FM waar ze in het ontvangstgebied hun programma konden op presenteren na vele uurtje repetitie in de klas. En het mag gezegd zijn, ook in het KCD waren de klassen aan het luisteren (en kijken) op groot scherm. Voor één keertje dus wat ontspanning in de klas… Overigens zaterdag a.s. zijn de leerlingen in de school alweer van dienst want er is hun jaarlijkse schoolfeest waar ook u van harte op uitgenodigd bent. Daar gaan ze ook optreden natuurlijk…

Collega Stef had bovendien gezorgd voor een hapje en een drankje…’nen chocomelk & een suikerwafel’ (waarvoor dank namens de leerlingen)…’t was eens wat anders…De begeleiders moesten het stellen met een koffie! “Dikke proficiat in ieder geval aan meester Luc én de ganse klas,” zegt een tevreden Pieter Van Banden.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *