Kinderdagverblijf Molenwiekje wint ‘Gouden Kinderschoen’…

Kinderdagverblijf Molenwiekjes kreeg Gouden Schoen Persregio DenderHet stedelijk kinderdagverblijf Molenwiekje uit de Merestraat in Aalst, is de winnaar geworden van de Gouden Kinderschoen 2018 in de categorie baby en peuter met het project ‘Gewoon-buiten-gewoon’. Deze morgen werd deze gouden schoen, in het bijzijn van schepen Iwein De Koninck overhandigd door Mieck Vos van VVSG. Het was Jessica Geeroms, die als verantwoordelijke voor het kinderdagverblijf Molenwiekje functioneert, die de prijs in ontvangst mocht nemen. Buiten spelen is meer dan alleen een frisse neus halen. Het is vrij spelen en op ontdekking gaan, de natuur beleven met al je zintuigen en bewegen! Een reden te meer om elke dag naar buiten te gaan. “We wierpen een kritische blik op wat er al was en dachten na over de ideale buitenruimte van kinderdagverblijf Molenwiekje”, zegt Mieck Vos. Via een ideeënhoek verzamelden we onze ideeën, goede praktijken en foto’s van onze ‘dromen’. De ouderactiviteit van 5 mei 2017 was het perfecte moment om ouders warm te maken voor ons project en hun hulp te vragen bij het uitwerken van onze plannen. Met de hulp van de begeleiders, logistieke medewerkers, studenten, ouders, collega’s van de dienst Onderhoud Gebouwen en team Groen kwamen we tot een zeer mooi resultaat tijdens de teambuilding op 9 juni 2017.

In de tuin van het kinderdagverblijf Molenwiekje kan je voortaan ruiken aan munt, muziek maken aan de muziekmuur, aan het stuur zitten van een auto, rusten in de wilgenhut, werken in de bouwhoek, koken met zand en aarde in de buitenkeuken, je voeten laten prikkelen aan het blote-voeten-parcours, enzoverder. Ouders brengen spontaan laarsjes mee om en geven positieve feedback. Begeleiders gaan vaker dan vroeger naar buiten. We zien dat de kinderen graag ‘gewoon buiten’ zijn en dat onze buitenruimte ‘buitengewoon’ geworden is! Het is een toegankelijke, aantrekkelijke, uitdagende maar ook veilige en onderhoudsvriendelijke buitenrumte geworden.

De jury koos voor dit project omwille van de duidelijke pedagogische visie, sterke betrokkenheid van ouders en kinderbegeleiders, focus op buitenspel en natuurbeleving. Het bestuur van KDV Molenwiekje is maar al te blij bij het ontvangen van deze trofee en eeuwige roem. Er werd tijdens de prijsuitreiking dan ook een glaasje op gedronken.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *