‘Kind met een Kroontje’ Aalst blies 30 kaarsjes uit…

Afgelopen vrijdag blies de dienst voor Onthaalouders van de stad Aalst – beter gekend als ‘Kind met een Kroontje’ – 30 kaarsjes uit. De dienst voor onthaalouders werd in het voorjaar van 1991 opgericht door de stad Aalst. ln die periode kwamen er in Vlaanderen heel wat diensten voor onthaalouders bij. Uit onderzoek van de Vlaamse overheid bleek dat heel wat ouders de voorkeur hadden voor ‘de huiselijke aanpak van een onthaalouder’. Intussen telt de dienst in totaal 18 kinderbegeleiders die instaan voor het opvangen van 110 kinderen. Op vrijdag 8 oktober werden de onthaalouders in de bloemetjes gezet en bedankt voor hun jarenlange inzet.

Schepen Katrien Beulens (onafhankelijk), bevoegd voor Gezin & Kinderopvang: “Werken op het tempo van elk kind, een leuk en ontwikkelingsgericht activiteitenaanbod, oog voor kwetsbare gezinnen, aangepaste maaltijden, vlotte communicatie naar ouders,… Het beroep van kinderbegeleider komt met een hoge werkdruk.” In het najaar voorziet de Vlaamse Overheid een grondige evaluatie van het statuut van de onthaalouder. De stad Aalst heeft niet gewacht op deze aankomende evaluatie om het statuut aantrekkelijker te maken. “In het voorjaar van 2021 besliste de gemeenteraad onder andere om de onkostenvergoeding voor de onthaalouders op te trekken. Naast de dagvergoeding voor elk kind in de opvang, krijgen de onthaalouders nu ook een compensatievergoeding voor geplande zieke kindjes én een infrastructuurvergoeding per opvangdag. De stad blijft zich inzetten voor onthaalouders vanuit de overtuiging dat een kleinschalige opvang voor vele kinderen en hun ouders een warme start biedt,” vult schepen Beulens (onafhankelijk) aan.

Het 30 jarig bestaan van de dienst bleef niet onopgemerkt en er wordt positief naar de toekomst gekeken. De onthaalouders werden verwend met een ontbijt, workshops, lunch en een receptie aan het eind van de dag. Schepen Katrien Beulens richtte het woord tot hen en hief samen met hen het glas op dit 30 jarig bestaan.

Alle 110 kinderopvangplaatsen bij de dienst voor onthaalouders Kind met een kroontje zijn tot en met november 2022 ingevuld. Zodra je zwanger bent, meldt je je dan ook best aan via www.kinderopvangaalst.be om de zoektocht naar een passende kinderopvanglocatie te starten. De medewerkers van het Huis van het Kind ondersteunen je daar graag bij. Om alle ouders die kinderopvang wensen te helpen, is de dienst voor onthaalouders Kind met een Kroontje van stad Aalst steeds op zoek naar kandidaatkinderbegeleiders- en onthaalouders. Wie meer informatie wenst rond kinderopvang in Aalst of interesse heeft om als onthaalouders bij de stad aan de slag te gaan, kan terecht bij de dienst voor onthaalouders in Aalst, mailen kan naar dvo@aalst.be of bel op het nummer 053 73 38 13.

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *