kerst, en rommelmarken plus geschenkbeurzen geannuleerd…

kerstmarkten, antiek- en rommelmarkten en geschenkbeurzen die de komende weken op het programma stonden in Geraardsbergen worden geannuleerd. Andere activiteiten kunnen doorgaan op voorwaarde dat bezoekers een mondmasker dragen en een Covid Safe Ticket voorleggen. Ook mag er niet gedanst worden. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen gisteren beslist. De kerstmarkten in Geraardsbergen, zowel in het centrum als in de deelgemeentes, zijn echte publiekstrekkers. Heel veel burgers komen de sfeer opsnuiven, met een glaasje glühwein of een hamburger. Door de huidige coronacijfers is het echter niet aangewezen om veel mensen te laten samenkomen. Zeker niet binnen het gegeven van een sfeerevenement waar mensen dicht bij elkaar staan aan kraampjes, iets eten en drinken… Bovendien is het moeilijk om een kerstmarkt volledig af te bakenen en daar toegangscontroles met het Covid Safe Ticket uit te voeren. Daarom werd beslist om de kerstmarkten niet te laten doorgaan.

Het annuleren van de kerstmarkten wordt doorgetrokken naar antiek- en rommelmarkten en geschenkbeurzen, en dit zowel binnen als buiten. Dergelijke evenementen brengen veel volk op de been, wat we in deze tijden willen vermijden. Het lokaal bestuur tracht in deze moeilijke tijden toch voor sfeer en gezelligheid te zorgen. Vanaf 3 december wordt de kerstverlichting aangestoken. Gedurende 4 dagen (11, 12, 18 en 19 december, van 14.00 tot 18.00 uur) zullen er openluchtactiviteiten voor kinderen zijn op het Stationsplein: een paardenmolentje, een grimestand, een draaiorgel…

De intrede van Sinterklaas kan wel doorgaan, zij het in een andere vorm dan we gewoon zijn. Zo komt de Goedheiligman niet officieel aan via het water en verwelkomt hij de kinderen niet binnen in jeugdcentrum De Spiraal. Hij zal een rondrit maken door het centrum in een koets. Er zijn randanimaties voorzien op diverse locaties verspreid in de stad. Een bezoekje brengen aan de Sint en zijn Pieten kan vanop afstand en in openlucht op het Stationsplein.

Andere evenementen, zowel georganiseerd door het lokaal bestuur als externe organisatoren, kunnen doorgaan op voorwaarde dat bezoekers een mondmasker dragen en een Covid Safe Ticket voorleggen (of met een combinatie van Covid Safe Ticket en zelftest). Dit geldt voor alle evenementen, ook onder de 50 personen. Er kan iets gegeten of gedronken worden als bezoekers neerzitten.Dansen tijdens publiek toegankelijke fuiven, feesten en evenementen kan niet. Deze maatregelen worden aangehouden tot en met 31 januari 2022.

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *