Kans is groot dat WK wielrennen naar Geraardsbergen komt…

Oudenberg De Muur Geraardsbergen Persregio DenderIn een persbericht schrijft Guido De Padt, burgervader van de wielerstad bij uitstek, net zoals Belgian Cycling, verheugd te zijn dat Vlaanderen zich kandidaat stelt voor het WK wielrennen op de weg in 2021. “Daarvoor zijn we de Vlaamse regering ten zeerste erkentelijk, omdat Vlaanderen dé wielerregio bij uitstek is, aldus de Geraardsbergse burgemeester De Padt. Geraardsbergen is uiteraard bereid voluit mee te werken aan deze kandidaatstelling, en wil zijn ervaring op vlak van opvang van grote koersen delen. Nu Flanders Classics en Golazo de deuren wagenwijd hebben opengezet, en de iconische Muur van Geraardsbergen een prominente rol kan spelen in wielerklassiekers van formaat zoals deze, is men van oordeel dat Geraardsbergen een prominente rol kan spelen bij het uittekenen het WK-parcours.

“Zoals er ooit al werd geopperd om de Ronde van Vlaanderen op de flanken van de Muur te laten aankomen, moeten we ook ambitieus zijn, en durven nadenken over een aankomst van het WK op de Vesten van Geraardsbergen”, zegt De Padt. Het decors ervan is werkelijk fantastisch. “Dat we de nodige troeven in huis hebben, blijkt overigens ook  uit het feit dat het Franse ASO (organisator van de Ronde van Frankrijk en Waalse wielerklassiekers) onze kandidatuur voor een passage van de Ronde van Frankrijk over de Muur niet meteen heeft verworpen. In Parijs hebben we aan den lijve ondervonden dat de Mur de Grammont als een écht wielermonument wordt beschouwd, waar met sportieve eerbied naar opgekeken wordt. Of we in onze missie zijn geslaagd om de Tour in Geraardsbergen te krijgen, zullen we evenwel pas volgende dinsdag te weten komen”, vervolgt De Padt.

Tenslotte is het hartverwarmend om vast te stellen dat de ambities ook worden gedragen door de wielerliefhebbers, waarvan op de poll van Sporza momenteel 24% van oordeel is dat Geraardsbergen daarvoor de meest geschikte plaats is. Het zou mooi zijn moest Geraardsbergen er als absolute wielerstad uitkomen. De deur staat dus wagenwijd open om met Vlaanderen en de wielerbond de mogelijkheden te bekijken.

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *