Kans groot dat sportcentrum Oordegem wordt overgenomen…

Sport Vlaanderen en de gemeente Lede onderzoeken momenteel samen of Lede het sportcentrum in Oordegem kan overnemen. Na evaluatie van de werking van het sportcentrum in Oordegem oordeelde Sport Vlaanderen dat het niet langer past in zijn langetermijnvisie. Sport Vlaanderen erkent wel het lokale belang van het centrum. Het is dan ook goed en belangrijk nieuws dat de gemeente Lede bereid is te onderzoeken of ze het sportcentrum en de exploitatie ervan kan overnemen in 2021. Het sportcentrum van Oordegem is vooral bekend voor zijn snelle atletiekpiste. Daarnaast beschikt het centrum over openluchtsportvelden, een kleine sporthal met fitness en squash en een sportverblijf met 60 bedden.

Sport Vlaanderen erkent het belang van het centrum voor de lokale sportgemeenschap. Daarom werd een overname voorgesteld aan de gemeente Lede. Zo wil het de dienstverlening voor de lokale sporter en clubs zoveel mogelijk vrijwaren. Het stopzetten van de exploitatie door Sport Vlaanderen zal geen naakte ontslagen met zich meebrengen.

Sport Vlaanderen evalueerde de werking en het potentieel van zijn veertien centra, en concludeerde daaruit dat het sportcentrum in Oordegem een te beperkt bovenlokaal potentieel heeft. Om het te doen evolueren tot een ‘center of excellence’ binnen een verantwoorde termijn zou te veel investeringen vragen binnen de krimpende budgetten. Daarom past het sportcentrum in Oordegem niet in de langetermijnstrategie van de sportcentra van Sport Vlaanderen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *