Kamiel Sergant uitvaartplechtigheid te volgen via live-stream…

Kamiel Sergant krijgt als ereburger van de Stad Aalst een passend eerbetoon. De burgemeester hield vanavond een overleg met de familie, de begrafenisondernemer en de veiligheidsdiensten om de plechtigheid voor te bereiden. Dankzij een samenwerking tussen TV OOST en cultuurcentrum De Werf kunnen alle inwoners de plechtigheid via tv of online veilig thuis volgen. De uitvaartplechtigheid van Keizer Kamiel vindt plaats in beperkte kring in de kerk van OLV van Bijstand te Mijlbeek op vrijdag 11 juni om 11.00 uur.  Tijdens de uitvaartplechtigheid zullen doedelzakspelers spelen. Maandag 14 juni brengt het voltallige college van burgemeester en schepenen een sereen eerbetoon aan het graf van Kamiel Sergant. Er komt ook een stiltemoment op de gemeenteraad van 29 juni 2021.

Yordi Ringoir, ontwerper van de carnavalsaffiche 2019, maakte een affiche ter herdenking van Keizer Kamiel. De stad laat daar 5 000 exemplaren van drukken. Aalstenaars kunnen een gratis exemplaar afhalen en als eerbetoon aan Kamiel ophangen. De affiches zijn vanaf woensdag 9 juni om 13.00 uur verkrijgbaar in het administratief centrum, het toeristisch info-kantoor en het stedelijk museum. Nog t.e.m. vrijdag 11 juni hangen de vlaggen halfstok en kun je tijdens de openingsuren van het administratief centrum het fysieke rouwregister ondertekenen. Het online rouwregister kun je ondertekenen via de website van de stad.

Burgemeester Christoph D’Haese: “Kamiel Sergant was, is en zal hét Aalsterse icoon blijven. Een ongelooflijk warme man die niet enkel een feest kon op gang kon trekken, maar die vocht voor sociale rechtvaardigheid. Ik kan de Aalstenaars alleen maar oproepen om zich te laten inspireren door Kamiel. Ik vraag dan ook om de familie waardig afscheid te laten nemen. Ongetwijfeld denken we allemaal stilletjes ‘Doeme voesj’. En zo verbindt Kamiel ons allemaal opnieuw.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *