Jumping Onions twee maal kampioen op veertien dagen…

Jumping Onions provinciaal kampioen rope skipping Aalst Persregio DenderAfgelopen zondag stond het hele Sportcomplex Schotte in het teken van rope skipping. De Aalsterse club RSC Jumping Onions organiseerde er namelijk het B.K. voor demonstratieteams. Voorafgaand aan die wedstrijd was er het provinciaal kampioenschap Double Dutch voor springers onder de 12 jaar. Daar haalde de Aalsterse club het goud binnen. In een deelnemersveld van 24 teams behaalde het team van Lauren Coppije (10), Kaat Eeckhaudt (8) en Thaïs van Damme (11) de hoogste totaalscore. Voor Lauren was het al de tweede gouden medaille in twee weken tijd, want ze werd eerder al provinciaal kampioen in de individuele competitie Single Rope. Voor een teamwedstrijd Double Dutch gebruiken de skippers echter twee touwen, die langs beide kanten afwisselend gedraaid worden. De competitie bestaat uit een opgelegde proef, een snelheidsproef en een vrij oefening op muziek. Jumping Onions provinciaal kampioen rope skipping in Aalst Persregio Dender

Na de jeugdwedstrijd werd de sporthal van Schotte omgebouwd tot een showarena. Tijdens de provinciale voorronde van de Democup konden de 14 deelnemende demonstratieteams zich selecteren voor de finale ’s avonds. “Het demoteam van de Jumping Onions deed het met een achtste plaats misschien wel beter dan verwacht”, zegt coach Maarten De Beul. “De lekenjury gaf onze BELCHIQUE-performance zelfs een zesde ranking.” De beste vijf teams stootten uiteindelijk door naar de avondfinale, waar de Recrean Skippers uit Oudenaarde het goud bemachtigden. Zij vertegenwoordigen België deze zomer op de World Cup in Shanghai. Op zaterdag 26 mei sluit RSC Jumping Onions het seizoen af met hun jaarlijkse slotshow. “Deze keer kozen we voor het thema Dreams”, zegt De Beul. Ook hun twaalfkoppige BELCHIQUE-demoteam komt die avond in actie.

Op de foto links bovenaan zie je v.l.n.r. Kaat Eeckhaudt, Lauren Coppije & Thaïs Van Damme. Op de tweede foto in het bericht verder zie je de kandidaten op het podium met v.l.n.r. Riet Cools (coach), Thaïs Van Damme, Lauren Coppije, Kaat Eeckhaudt & Hanne Schockaert (coach). Meer info vind je op www.rscjumpingonions.be.

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *