Jordy De Dobbeleer nieuw gemeenteraadslid Groen Ninove…

Jordy De Dobbeleer (Groen/Samen) volgt vanaf september Lieven Meert op in de gemeenteraad van Ninove. Na bijna 10 jaar OCMW-ervaring, tussen 2013 en 2018 als OCMW-raadslid en nadien als BCSD-lid, verschuift De Dobbeleer naar de gemeenteraad. Samen met schepen Wouter Vande Winkel zal hij het tweede groene gemeenteraadslid zijn. Het is de eerste keer in de geschiedenis van Groen dat er twee gemeenteraadsleden zijn.

Jordy De Dobbeleer kijkt uit naar zijn nieuwe rol. “Ik ga de coalitie uitdagen om de ambitie die het heeft op het vlak van klimaat en armoede waar te maken. Europa heeft het droogste jaar in 500 jaar gekend. We weten wat we moeten doen en de oplossingen zijn voor handen. Ik zal dan ook snel enkele voorstellen doen rond bvb. de ontharding van het publiek domein. Vanuit het OCMW wil ik mijn ervaring rond armoede meenemen. We verwachten een enorme energiecrisis deze winter. De rijken moeten solidair blijven met de armen. Enkel samen geraken we uit deze crisis.”

Schepen Wouter Vande Winkel is optimistisch en verwacht een vlotte inwerking. “Jordy kent al jaren de Ninoofse politiek. Nieuw bloed in de gemeenteraad is altijd goed. We kennen hem als werker en iemand die durft tussenkomen. We zullen hem dus goed kunnen gebruiken. (knipoogt).”

De Dobbeleer blijft tot oktober BCSD-lid. Zijn opvolger daar wordt later bekend gemaakt.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *