Jongste generatie bij garage Central blaast 85 kaarsjes uit…

Gisteren werd in de toonzaal van garage Central aan de Désiré de Bodtkaai te Ninove het 85 jarig bestaan van de Opel garage gevierd. Deze keer geen speeches van hoog geplaatste personen binnen de groep Opel, maar een prachtige verwelkoming door Patrick Carael. Normaal neemt Pascal altijd het woord, maar hij had voor vervanging gezorgd. Niemand minder dan Ninoofs burgemeester Tania De Jonge kwam de broers, samen met hun mama feliciteren met dit 85-jarig bestaan. De vader is niet meer, maar zijn echtgenote was wel op deze plechtigheid aanwezig, samen met tientallen genodigden, die de zaak kennen als betrouwbaar, correct, en altijd klaar voor het bieden van de beste service na verkoop.

De garage is gevestigd In de schaduw van de Denderbrug, wat bij momenten ook voor de nodige hinder kan zorgen. Maar daar slaan de broers Pascal, Chris en Patrick Carael, de derde generatie van het familiebedrijf, dat 85 jaar geleden werd opgestart, zich altijd door.

Het verhaal van Garage Central begint in de Burchtstraat, waar Albert Carael in 1937 als beheerder agent start met de verdeling van het Amerikaanse merk Chevrolet. Er worden tevens aanhangwagens geconstrueerd. 85 jaar later is de garage trouw gebleven aan haar oorspronkelijke naam: de roepnaam ‘Garage Central’ klinkt intussen als een bel. De naam bleef maar de locatie veranderde. Van de Burchtstraat, achter café De Keyzer werd in 1947 verhuisd naar de huidige gebouwen aan de Désiré De Bodtkaai.

De rode draad doorheen de lange geschiedenis van de garage is kwaliteit en service. Met Opel en Chevrolet biedt Garage Central topmerken met een breed scala van prachtige modellen, waardoor iedereen zijn gading kan vinden. Daarnaast legt het bedrijf de lat erg hoog op het vlak van klantenservice. Doorgedreven professionalisering is het ordewoord van het huis. Niets wordt onverlet gelaten om het de klant naar zijn zin te maken.

Intussen verkoopt de Opel garage ook steeds meer elektrische en Hybride wagens, en gaat met de trend mee. De oorlog in Rusland en de moeilijke leveringen van wagens en wisselstukken vanuit China zorgen ervoor dat het niet altijd gemakkelijk is om de klant zijn wagen tijdig af te leveren. Dit is een algemeen probleem dat zich momenteel stelt, waar de broers Carael zwaar aan tillen. Intussen stellen zij alles in het werk om de klant tevreden te stellen en zijn wagen toch binnen de mate van het mogelijke af te leveren. Iets waar ze bij garage Central in Ninove tot op vandaag nog steeds goed in slagen, dankzij de positieve vibe die elke dag doorheen de kantoren en verkooplokalen te voelen is. Meer beelden van tijdens de vieringen zijn te zien op onze Facebook-pagina.

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *