Jongeren willen een skatepark in Gijzegem…

Skaten is zeer populair, maar er is te weinig ruimte in Aalst waar je het kan doen. Dat blijkt nog eens nu een 35-tal jongeren uit Gijzegem al meer dan 1.000 handtekeningen hebben verzameld voor een skatepark in Gijzegem. Nu skaten ze op een terrein waar een voetbal- en basketbalterrein ligt, maar dat is niet ideaal. Bovendien willen ze die terreinen van de andere sporters helemaal niet inpalmen. Dylan Van de Meirssche van Jongsocialisten Aalst zocht naar aanleiding van de opgestarte petitie contact met de skaters: “Jongeren moeten zich kunnen uitleven en ontspannen, zeker in deze tijden is het zowat hun enige uitlaatklep. Maar de sport groeit al langer dan vandaag. Nu skaten ook voor het eerst zal te zien zijn op de Olympische Spelen, mag je zeker verwachten dat skaten ook na corona populair zal blijven. Daarom is een veilig skatepark voor de skaters van Gijzegem een must.”

Ook Dries Permel, die mee ging luisteren naar de skaters, sluit zich hierbij aan: “De skaters hebben zelf al voorstellen over hoe hun skatepark er kan uitzien. Het is eigenlijk triestig dat zij zich elke dag moeten behelpen met een paar zelfgemaakte skaterampen. Als de stad het meent dan kan ze onderzoeken op welke plek in Gijzegem zo een skatepark kan gerealiseerd worden. Het locatieonderzoek kan ook uitgebreid worden naar alle deelgemeenten, zodat skaters hun hobby elke dag, dicht in hun buurt, kunnen beleven.”

Een paar skaters getuigen: Liam woont in Gijzegem en is initiatiefnemer van de petitie. Die petitie is eerder als grap opgestart en hij had nooit gedacht dat er op enkele dagen zoveel steun zou zijn voor een skatepark in Gijzegem. Het toont wel aan dat het bij veel mensen leeft. Hij vindt dat hoe het nu verloopt, niet ideaal. Liam en zijn vrienden skaten nu op de plaats waar eigenlijk het voetbal- en basketbalveld gelegen is. In het verleden zorgde dit al voor conflicten met andere sporters, terwijl hij dit helemaal niet wil. Hij zou het dan ook geweldig vinden mocht er een skatepark komen in Gijzegem, zelfs al zijn het maar enkele ramps en rails. Hij verzekert ook dat de skaters zelf zullen instaan voor het onderhoud van het skatepark. De stad mag erop rekenen dat het hier proper blijft en dat iedereen welkom is.

Twan betreurt maar begrijpt wel dat dat de basketters hen niet zo graag zien op hun terrein, maar heeft niet onmiddellijk een alternatief. Hoewel de skaters in het park de grootste groep zijn, is er voor hen niets voorzien. Een skatepark zou dus zeker een oplossing zijn en meer rust brengen voor iedereen. Twan heeft ook al een pak ideeën voor dat skatepark.  Hij droomt van een skatepark zoals in Temse, maar zou zeker al tevreden zijn met een iets kleiner alternatief in beton met enkele ramps en rails zoals in Lede.

De broers Ernest en Vincent komen dagelijks skaten in Gijzegem. Voor hen zou een beton met enkele ramps, rails en een piramide zoals in Lede al zalig zijn. Ook zij verlangen naar rust, met een eigen plekje voor de skaters storen ze de andere sporters op Dendergalm niet. Ook zij zijn bereid veel zorg te dragen voor het skatepark, ze kuisen nu al elke dag het veld op waarop ze momenteel skaten.  Ernest herinnert zich dat er 4 jaar geleden al eens sprake was van een skatepark op Dendergalm, maar dat is uiteindelijk een mini-golf geworden. Er is zeker nog plaats genoeg in Gijzegem voor iedereen, maar nu er zoveel skaters zijn bijgekomen, had zo een skatepark ook wel een goede keuze geweest.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *