jongeren gaan voor één dag op talentenstage bij AVEVE…

100 jongeren uit de 1ste graad secundair onderwijs lopen op vrijdag 14 februari een halve dag stage bij winkelketen AVEVE, een sterk merk van land- en tuinbouwexpert Arvesta. De talentenstages gaan door in 8 AVEVE-winkels in Vlaanderen waaronder ook deze aan de Gentsesteenweg 440, in Aalst. Mee op stap gaan met de winkelmanager, het vullen van de rekken, het onthalen van klanten,… al deze taken zullen ze tijdens de talentenstage op zich nemen. Vlajo Talentenstage is een onderwijsproject van Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo) met steun van o.a. provincie Oost-Vlaanderen, provincie Vlaams-Brabant en winkelketen AVEVE.

Tijdens de Vlajo Talentenstage werken leerlingen vanuit een talentgerichte benadering samen met een bedrijf. Met een kant-en-klaar lessenpakket rond kwaliteiten en talenten gaan ze in de klas aan de slag. Op basis van hun kwaliteiten worden de leerlingen uitgedaagd om op een creatieve manier te solliciteren voor een echte job.

De apotheose van de Vlajo Talentenstage is zonder twijfel de stagedag zelf. Op 14 februari gaan deze leerlingen een halve dag aan de slag in een AVEVE-winkel waar ze  worden bijgestaan door een Vlajo-droomcoach, met name een AVEVE-klantenadviseur. De droomcoach zal de kwaliteiten en talenten van de jongeren valideren tijdens de stage.  Ze ontdekken zo hun ondernemende kwaliteiten in een niet-schoolse omgeving en proeven van wat ‘leren op de werkvloer’ precies inhoudt. De klemtoon ligt niet op het klaarstomen van kinderen voor de arbeidsmarkt, maar wel op het ontdekken van kwaliteiten en het maken van sterke positieve keuzes.

De talentenstage is een win-win voor onderwijs en bedrijven. Jongeren staan stil bij het maken van succesvolle keuzes: een combinatie van kwaliteiten en interesse. Bovendien maken ze ook kennis met een onderneming. Droomcoaches worden uitgedaagd om over hun sterktes te vertellen en werken samen met jongeren die omwille van hun kwaliteiten voor hun job gekozen hebben, een voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *