Jong Socialisten Geraardsbergen schrijven vacature uit…

De Geraardsbergse Jongsocialisten zijn verbaasd over het bruuske optreden van Guido De Padt tegenover actiecomités die pleiten voor het open houden van het Open Dok. Hij zette hen weg als “leugenachtig”.Maar de Jongsocialisten blijven niet bij de pakken zitten. Ze besloten om een ludieke vacature uit te schrijven voor de post van Burgemeester van de stad Geraardsbergen. De jongsocialisten zijn verbaasd over het bruuske optreden van Guido De Padt tegenover actiecomités die pleiten voor het open houden van het Open Dok. Hij zette hen weg als “leugenachtig”. “Dit is absoluut not done” reageren de Jongsocialisten. “Je moet als burgemeester ten allen tijde respect hebben voor jouw tegenstrevers ook al ben je het fundamenteel met hen oneens. Hen proberen in een slecht daglicht te stellen, zal het protest niet doen luwen wel in tegendeel. Met andere woorden zijn strategie kan nooit bijdragen tot een oplossing.” Met zulke reacties wordt Guido De Padt zelfs een deel van het probleem. “Zijn starre houding maakt het onmogelijk om constructieve gesprekken op te starten over een herbestemming van Den Bleek mét Open Dok”.

Zo kan en mag je niet omgaan met protest in Geraardsbergen. “De mensen van de actiecomités en drukkingsgroepen zijn stuk voor stuk geëngageerde burgers die hun expertise ter beschikking willen stellen. Het feit dat Guido De Padt deze kans niet grijpt is eigenlijk wraakroepend. Dit voor een burgervader die steeds de mond vol heeft over participatie en inspraak. Ook in dit dossier.” gaan de Jongsocialisten verder. Maar de Jongsocialisten blijven niet bij de pakken zitten. “We besloten om een ludieke vacture uit te schrijven voor de post van Burgemeester van de stad Geraardsbergen.”

De Jongsocialisten zijn gaan nadenken over de kwaliteiten van de ideale burgervader die dit conflict kan ontmijnen. “De burgemeester vertegenwoordigt iedereen, bekijkt problemen vanuit het perspectief van de anderen zonder hieraan een waardeoordeel te koppelen, toets steeds het beleid en beslissingen af met de dorps-, advies-, en actiecomités en is ten allen tijde respectvol voor zijn gesprekspartner ook al is hij het absoluut niet eens met hen. Zo buig je de kritiek op de sluiting van het Openlucht Zwembad ‘Den Dok’ om tot nieuwe kansen voor deze unieke site.” verduidelijken de Jongsocialisten hun actie.

“Geïnteresseerden kunnen nog solliciteren tot zondag 26 mei 2019 en de weerhouden kandidaat mag aanblijven tot 13 oktober 2024.” knipogen de Jongsocialisten.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *