Jong Socialisten Aalst vragende partij voor studeerruimtes…

De examens komen met rasse schreden dichterbij. Vele universiteiten en hogescholen nemen bovendien digitaal examens af. Niet voor elke student evident. De Nationale Veiligheidsraad laat ondertussen opnieuw toe om collectieve studeerplekken in te richten. Jongsocialisten Aalst roept daarom op om ook in deze Corona-tijden er te zijn voor de studenten in onze stad. “We vragen de stad om opnieuw voldoende collectieve studeerplekken – de zogenaamde ‘silent spaces’ – in te richten. Daarbij kan ondersteuning zoals PC’s en internet zeker een extra hulp zijn. Sommige studenten hebben hier echt nood aan” zegt JS voorzitter Michael Bal.

De examens komen dichterbij, dus moet er gestudeerd worden. Om te kunnen studeren moet je echter kunnen beschikken over voldoende rust, plaats en materiaal. Zeker in deze Coronatijden is dat geen evidentie. Niet elke student zit in de ‘ideale’ thuissituatie om te studeren of heeft de eigen studeerplek die hij/zij nodig heeft. Ook de broodnodige digitale materialen of stabiele internetverbindingen zijn niet altijd zomaar voorhanden. En dit terwijl universiteiten en hogescholen vaak digitale examens inrichten.

Collectieve studeerplekken worden weer toegelaten door de Nationale Veiligheidsraad, mits toezicht, op afspraak werken en het waarborgen van de social distancing. Daarom zal ook de sp.a fractie in de gemeenteraad vragen om de studenten in Aalst niet te vergeten en opnieuw collectieve studeerplekken met de nodige ondersteuning qua internetverbinding te organiseren conform de coronamaatregelen. Dit bijvoorbeeld in de ontmoetingscentra, de bibliotheek, andere zalen of gebouwen van de stad, ….

“COVID-19 mag niet de reden zijn waarom studenten een studeerachterstand oplopen of buizen voor een (digitaal) examen. De stad kan daar echt een extra hulp bieden” besluit Michael Bal, voorzitter van Jongsocialisten Aalst.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *