Johan Van Vaerenbergh gooit de handdoek in de ring…

Eind dit jaar zal huidig schepen Johan Van Vaerenbergh (CD&V) de handdoek in de ring gooien op vlak van gemeentelijke politiek. Daarmee komt een einde aan 34 jaar zijnde gemeenteraadslid, waarvan ook 25 jaar als schepenen voor de gemeente Erpe-Mere. Het zal op 8 oktober van dit jaar zijn dat Johan zijn mandaat overlaat aan zijn opvolger. Van Vaerenbergh werd voor het eerst verkozen op 9 oktober 1988, waardoor hij eind dit jaar een politieke loopbaan van 34 jaar achter de rug heeft. “Op 1 januari 1989 startte ik mijn politieke loopbaan, zegt Van Vaerenbergh. Ik kreeg bijna alle departementen wel eens onder mijn bevoegdheid behalve stedenbouw, openbare werken (ik bouwde wel één en ander) en personeel. Ik was zelfs eens drie weken burgemeester,” zegt Johan.

“Oh ja, ik zetelde ook nog drie jaar in de provincieraad in opvolging van het verdwaalde schaap Luc Willems. Voor de ouderen onder ons, wel bekend. In totaal nam ik deel aan +- 10 verkiezingscampagnes (nationale inbegrepen). Het oordeel over mijn inzet in de partij en voor de leefgemeenschap van ErpeMere, laat ik aan anderen over,” zegt Johan.

Van Vaerenbergh blikt terug op een loopbaan met heel veel hoogtepunten en hier en daar een laagtepunt. Hij is trots op heel wat realisaties, maar betreurt ook zaken waar hij niet trots op is. Johan gaat zich nu volledig storten op zijn bloeiende wijnhandel, en meer tijd vrijmaken voor zijn gezin, en intussen ook al zijn kleinkinderen.

(Foto; JVV)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *