Jeugd KVK Ninove/Standaard Denderleeuw smelten samen…

KVK Ninove zal in het seizoen 2021-2022 voor het vierde jaar op rij voetbal op inter-provinciaal niveau spelen. De club blijft zeer ambitieus om vernieuwend jeugdvoetbal te brengen in een “professionele” organisatie. In de Denderstreek wordt KVK Ninove stilaan een vaste sterke waarde voor het jeugdvoetbal op Interprovinciaal niveau, naast andere clubs die al langer op dit niveau spelen. Door het partnership dat werd aangegaan met KAA Gent evolueren de sterkste voetbaltalenten van de regio naar de partnerclub KAA Gent op eliteniveau. Er werd een gezamenlijke scoutingaanpak uitgewerkt, opleidingsmethodieken worden uitgewisseld, en ook rond extra-sportieve aspecten versterkt de samenwerking beide clubs.

Standaard Denderleeuw ambieert om volgend seizoen 2021-2022 voor het eerste jaar voetbal op provinciaal niveau aan te bieden. De club heeft grote stappen gezet op vlak van de sportieve visie en extra-sportieve omkadering en daarin past een samenwerking die een win-win betekent voor alle partijen.

KVK Ninove en Standaard Denderleeuw vinden elkaar in hun ambitie en slaan de handen in elkaar zonder de eigen identiteit te verliezen. De werking zal autonoom van elkaar blijven bestaan. Er zal ingezet worden op de uitwisseling van expertise en informatie in het kader van scouting, met als doelstelling het niveau van de jeugdopleiding van beide clubs verder te ontwikkelen. Daarnaast biedt dit partnership perspectief aan de meest talentvolle spelers van Standaard Denderleeuw om door te groeien, én biedt het in de toekomst ook een mooi alternatief dicht bij huis op provinciaal niveau, voor jeugdspelers van KVK Ninove die op interprovinciaal niveau moeten afhaken.

Er wordt gestart met een samenwerking voor de komende 3 seizoenen, maar het partnership past in  een duurzaam project met een langere termijn visie. Met de bestaande samenwerking met Osta Meerbeke die jeugdvoetbal aanbiedt op regionaal niveau en het partnership met KAA Gent én de Divas van KVK Ninove, wordt de filosofie van “elk talent telt” concreet vertaald en ontstaat er een samenwerkingsnetwerk van clubs waarbij er voor elke speler een voetbalaanbod zal zijn op zijn of haar niveau.

‘Onze doelstelling blijft om spelers beter te maken, in te zetten op individualisering en te laten evolueren tot een A-elftal. Doorstroming is en blijft voor onze groei een belangrijke doelstelling. Om dit te realiseren zijn zowel het partnership met KAA Gent als het nieuwe en daaraan complementaire verhaal met Standaard Denderleeuw heel belangrijk” aldus de TVJO van KVK Ninove Johan Hertveldt. Patrick Vanderpoorten, sportief verantwoordelijke van Standaard Denderleeuw voegt daar aan toe: “We zijn ervan overtuigd dat de ervaringsuitwisseling ook voor onze trainers een grote opportuniteit zal vormen. We zullen keihard werken om in de opleidingen met onze partners talenten aan te trekken en te ontwikkelen.”

Op de foto: Patrick De Wilde (jeugdvoorzitter van Standaard Denderleeuw) en Johan Hertveldt (TVJO van KVK Ninove) die coronaproof klinken op het nieuwe partnerschap.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *