Je-m’enfoutistme demotiveert mondmaskerplicht in Aalst…

Het dragen van een mondmasker is niet altijd even simpel. Al zeker niet tijdens de laatste hittegolf op ons grondgebied. Solden shoppen, een wandeling in de stad of een verfrissend fietstochtje, wordt al snel een opdracht door het verplichte mondmasker. Gert Cardon (voorzitter LijstA): “Onze omliggende gemeenten vragen aan hun burgers om het gezond verstand te gebruiken. Steeds een mondmasker bij te hebben en het op te zetten als je op drukke plaatsen komt. De veiligheidscel van Aalst besliste om een mondmasker overal verplicht te maken om discussies over het waar wél en waar niet te vermijden. Het draagvlak voor deze beslissingen wordt door een grote meerderheid van de bevolking ondersteund, maar de frustratie groeit met de dag. Aalstenaars die de regels correct naleven worden gedemotiveerd door de straffeloosheid van de je-m’enfoutisten. De sterkte van deze maatregel wordt ondermijnd door de te grote afwezigheid van blauw in de straten.”

“Kan je nog verantwoorden dat iemand in pakweg Herdersem een masker moet dragen om de hond even uit te laten? Of dat je tijdens een fietstochtje in Meldert met nagenoeg niemand om je heen, jezelf het vrije ademen moet ontnemen? Is de Aalstenaar niet slim genoeg om net zoals zovele steden en gemeenten het gezonde verstand te gebruiken? “ Vraagt John Hendryckx (LijstA) zich af.

“Als onze ordediensten rechtvaardig en correct, doelgericht en kordaat optreden waar het hoort, in de drukke straten en op pleinen waar mensen samenkomen, in de winkels en openbare gebouwen, dan kan de politie optreden waar het nodig is, op plaatsen waar er een duidelijk besmettingsgevaar is.” Gaat Gert Cardon verder.

“Geef de mensen de vrijheid waar het kan en wees kordater en strenger waar het hoort. De Aalstenaar kan heus wel inschatten waar dit noodzakelijk is. En voor de hardleerse onder ons kunnen de ordediensten gericht optreden.” Besluit John Hendryckx.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *