Jan De Nul (CD&V) Denderleeuw toch geen burgemeester…

De kogel is door de kerk. In de gemeente Denderleeuw is men er na veel beraadslagen dan toch nog voor het einde van het jaar in geslaagd om een coalitie te vormen voor de volgende legislatuur. Even leek het erop dat Jo Fonck de burgemeestersjerp zou doorgeven aan Jan De Nul (CD&V), niks is minder waar. Jo Fonck blijft burgemeester in een nieuwe partij die de naam Lijst van de Burgemeester (LvB) meekreeg. Deze nieuwbakken partij levert naast de burgemeester nog twee schepenen, waaronder Marnick Vaeyens die voor het eerst schepen wordt. CD&V behoudt haar drie schepenen. Groen krijgt met Andy Depetter één schepen. Lieven Vernaillen zal twee jaar de gemeenteraad voorzitten, daarna neemt nieuwkomer Els Cosyns zijn functie als gemeenteraadsvoorzitter over.

De leden van het nieuwe college voor burgemeester en schepenen voor de legislatuur 2019-2024 zijn: Jo Fonck (LvB) wordt burgemeester en neemt de bevoegdheden Integrale veiligheid, Burgerlijke Stand en Begraafplaatsen, Sociale Fraude en Huisvesting voor zijn rekening. Eerste schepen Jan De Nul (CD&V) wordt bevoegd voor Erediensten, Facility Management, Onderwijs, Sociale Huisvesting, Toerisme en Openbare Werken. Marnick Vaeyens (LvB) wordt tweede schepen en neemt de bevoegdheden ICT en Communicatie, Groenbeleid en Feestelijkheden onder zijn hoede. Derde schepen Yves De Smet (LvB) zal zich buigen over de bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Sport, Dierenwelzijn, Lokale Economie en Mobiliteit. Alberic Sergooris (CD&V) wordt als vierde schepen bevoegd voor Tewerkstelling, Cultuur, Bibliotheek en Buurtcomputer en Senioren. Andy Depetter (Groen) neemt als vijfde schepen de bevoegdheden Klimaat en Duurzaamheid, Integratie en Organisatie en Kwaliteit voor zijn rekening.

Sofie Renders (CD&V) krijgt als zesde schepen de portefeuille van Jeugd, Sociale Zaken, Gelijke Kansen, Kinderopvang en Financiën. Daarnaast zal zij ook zetelen als voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Lieven Vernaillen (LvB) neemt voor twee jaar het voorzitterschap waar van de gemeenteraad. Hierna wordt hij tot het einde van de legislatuur opgevolgd door Els Cosyns (LvB).

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *