Jaagpad langsheen De Dender wordt verbreed…

Het jaagpad langs de Dender vormt voor verschillende gebruikers een belangrijke verbinding. Het huidige jaagpad tussen Aalst en Geraardsbergen is doorgaans slechts twee meter breed en vertoont een aantal gebreken waardoor dit momenteel niet aan het vooropgestelde comfortniveau voldoet. De Vlaamse Waterweg nv zal het jaagpad de komende jaren gefaseerd heraanleggen en stelt daarbij een verbreding naar drie meter voorop. Deze verbreding noodzaakt in eerste instantie de opmaak van een milieueffectenrapport (MER). De opmaak van dit MER en de ontwerpstudie worden op korte termijn in opgestart.

De resultaten hiervan moeten toelaten om vanaf 2023 tot concrete aanbestedingen te kunnen overgaan. De eerste werken op terrein kunnen dan ook vanaf 2023 worden verwacht. De verschillende deelzones zullen worden geprioriteerd volgens de toestand van het jaagpad en de dringendheid van de herstellingen. Anderzijds kunnen (vergunnings) technische randvoorwaarden op een aantal locaties ook een langere doorlooptijd van de voorbereiding van de werken noodzakelijk maken.

Tenslotte wordt het traject tussen de stuwsluis van Teralfene en Denderleeuw gekoppeld aan de aanpassingswerken aan dit pand in functie van het afschaffen van de stuw te Teralfene. Dit moet het toelaten om uiteindelijk op langere termijn het gehele jaagpad traject tussen Aalst en Geraardsbergen te vernieuwen en veilig en comfortabel aan de vele gebruikers aan te bieden.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *