Isidoor Petit zwemt elke ochtend baantjes in Aalsters bad…

Aalst Sport wil mensen aanzetten om zoveel mogelijk te sporten. Daarom worden de ‘trimzwemmers’ fel toegejuicht. Deze zwemmers leggen elke dag kilometers af in het stedelijk zwembad te Aalst. Elk jaar beloont de stad hun zwemprestaties op feestelijke wijze. Een jaar lang zwemmen onze trimzwemmers bijna dagelijks hun zwemkilometers bij elkaar en dat zelfs vaak tijdens de vroege uurtjes. Het zwembadpersoneel registreert hun kilometers en houdt ze nauwgezet bij, want elke kilometer telt. Trimzwemmen stimuleert zo jong en oud om te blijven zwemmen. Op het einde van het jaar worden hun kilometers beloond.

Zeker voor onze oudste deelnemers is dit een enorme stimulans om in beweging te blijven. Op een laagdrempelige manier onderhouden zij zo hun conditie. Voor sommige zwemmers is een persoonlijke grens verleggen wel echt een hele prestatie. De oudste zwemmer, Isidoor Petit, is 88 jaar oud en zwemt 7 op 7, al bijna meer dan 19 jaar kilometers in het stedelijk zwembad. Hij brak dit jaar zijn persoonlijk record met maar liefst 311 kilometers. Een prestatie waar elke sporter alleen maar kan van dromen.

Isidoor en de andere trimzwemmers werden op 16 november gehuldigd in de sportbar van het zwembad. Uiteraard staan de trimzwemmers al te popelen om hun baantjes te kunnen trekken in het nieuwe zwembad. Laat die kilometers maar komen!

(Foto: Stad Aalst)

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *