Is Aalst vrouwveilig genoeg vraagt Vooruit Aalst zich af…

Elke dag ondergaan tal van vrouwen in de schaduw van onze samenleving mishandelingen, beledigingen of vernederingen door partner of huisgenoot. Niet alleen thuis, maar ook op het werk, openbaar vervoer of in de openbare ruimte krijgen vrouwen te maken met fysiek of psychisch geweld. Ann Van de Steen: “Deze vrouwen verdienen een luisterend oor, een plaats waar zij terecht kunnen en een menswaardige begeleiding krijgen. Er hoort een gepaste opvang te zijn, een efficiënte ondersteuning en bescherming.”

Vooruit wil het onzichtbare geweld tegen vrouwen zichtbaar maken. “Daarom vragen wij om een Aalsters plan ter bestrijding van geweld tegen vrouwen op te maken, spiegelend aan het verdrag van Istanboel. Een duidelijke Aalsterse aanpak om een einde te maken aan dit tot voor kort verdoken geweld. Door tragedie is een tipje van de ijsberg boven water gekomen. Laat ons nu samen het probleem doordacht aanpakken.” zegt Ann Van de Steen.

“Op straat nagefloten te worden. Achtervolgd worden door een auto wanneer je naar huis fietst na een avondje uit. Parken of donkere steegjes vermijden. Voor veel vrouwen is de straat geen veilige plek. Ongestoord kunnen gaan en staan waar je wil als vrouw, om het even waar en wanneer, dat moet de norm zijn,” voegt Anja Vanrobaeys er aan toe.

Vooruit Aalst wil van Aalst een vrouwveilige stad maken met meer verlichtings- en veiligheidsinfrastructuur op relevante plekken. Ook vraagt de partij om sensibiliserings-campagnes rond straatintimidatie op te zetten en daarbij vrouwenorganisaties actief bij te betrekken. Alle suggesties zijn welkom.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *