Internationale dag van de ouderen…

Op zaterdag 1 oktober, de internationale dag van de ouderen, stelt de stad Aalst ‘Beleef.TIJD’ voor. Onder deze noemer geeft het retro-beleid, gericht op de Aalsterse 55-plussers, vorm aan de activiteiten voor deze doelgroep. “Het is tijd om te leven en te béleven… Eindelijk weer Beleef.TIJD! Daarom stellen we tijdens de zaterdagmarkt, tussen 9u en 13u, het activiteitenprogramma voor dat tijdens de retro-maand zal worden aangeboden,” zegt retro-schepen Caroline De Meerleer (N-VA). ‘Beleef.TIJD’ is een call-to-action voor de Aalsterse retro-generatie. Met dit nieuwe slagwoord gaat het retro-team aan de slag om van november, omgedoopt tot retro-maand, een belevingsvolle maand te maken voor de doelgroep die tot voor kort met de term ‘senioren’ werd aangeduid. “Om de activiteiten tijdens de retro-maand november onder de aandacht te brengen, zal ons retro-team aanwezig zijn op de zaterdagmarkt van 1 oktober,” kondigt De Meerleer aan. “In samenwerking met de centrumleiders van de lokale dienstencentra zal info en duiding gegeven worden bij de geplande activiteiten.” Maar hun aanwezigheid op de markt is méér dan info-verstrekking.

“Het is de bedoeling om met deze actie mensen niet alleen te overtuigen om zich voor één of meerdere activiteiten in te schrijven, maar we hopen ook dat een aantal onder hen zich ook wil engageren om in de toekomst een rol te spelen in de uitrol van ons beleid”, aldus De Meerleer.

De blikvangers van de retro-maand zijn het ontmoetingsmoment “Merci van Compagnie” op 4 november in het Onthaalcentrum, de Beweegdag op 25 november in Schotte en het concert van Stokman & Vos op 27 november in CC De Werf.

“Bij deze dus een warme oproep om ons een bezoekje te brengen op 1 oktober”, besluit De Meerleer. “Je kan ons vinden aan de ingang van het stadhuis op de Grote Markt. Voor wie toch niet kan aanwezig zijn, is alle info over de retro-maand ook te lezen in ons nieuwe retro-magazine, verkrijgbaar in het Administratief Centrum, het toeristisch info-kantoor en bij de deelnemende apothekers”.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *