Intercommunale Land van Aalst (ILvA) presenteerde diftar…

Deze mogen stelde ILvA  in het gemeentehuis van Lede de werking voor van de huisvuilophaling ‘gewogen diftar’. Je betaald per kilogram vuil dat je in je container stopt. Vanaf april 2021 wordt gestart in 9 gemeenten die aangesloten zijn aan de Intercommunale Land van Aalst (ILvA). Gewogen diftar betekent dat de inzameling van restfractie via grijze restcontainers zal gebeuren en dat je moet betalen per kilogram GFT en restfractie. Gele zakken en GFT-stickers verdwijnen en de betaling gebeurt via een afvalrekening. De timing rond de invoering van gewogen diftar in het ILvA-werkingsgebied is bekend. ILvA rolt dit project uit in 3 fasen.

Vanaf april 2021 start ILvA in de eerste 9 ILvA-gemeenten met gewogen DIFTAR. Wat wil dat nu concreet zeggen? De gele zakken worden vervangen door grijze restcontainers, voorzien van een chip. Je betaalt zowel je GFT als restfractie per kilogram via een afvalrekening. De GFT-containers krijgen ook een chip, de GFT-stickers verdwijnen dus.

Voorlopig hoef je niets te doen. Van zodra jouw gemeente aan de beurt is, ontvang je een brief met de nodige informatie. De inwoners van Lede krijgen die volgende week als eerste in de bus. Nadien zullen de andere gemeenten stapsgewijs volgen.

Meer info over deze nieuwe manier van huisvuilophaling op www.ilva.be/gewogendiftar

(Foto: Koen Moreau)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Intercommunale Land van Aalst (ILvA) presenteerde diftar…

  1. Eeman David schreef:

    Kan iemand zijn afval in mijn container steken?

    • Vicky schreef:

      David, ja dat kan helaas. Je kan er wel een slot bijkopen. 25 euro alstublieft! En gemiddeld ondervinden ze dat maar liefst 1 op 3 een slot koopt.

  2. Peter schreef:

    In Ronse staan er sloten op de afvalcontainers, weet iemand of dit hier ook kan.

  3. Marcel schreef:

    Ieder gezin moet huishoudelijk restafval aanbieden in de Diftar container die door de intercommunale IVLA ter beschikking wordt gesteld. De standaardcontainer is die van 120 liter. Er is een kleinere container van 40 liter en een grotere van 240 liter. De kleinste container heeft een handvat; de containers van 120 en 240 liter hebben wieltjes. In elke container zit een geheugenchip, die de adresgegevens van je gezin en de hoeveelheid afval bijhoudt. Je kunt een slot laten plaatsen op je Diftar container; dat kost € 30. Contacteer hiervoor de groene lijn. Dit staat op de officiële website van de stad Ronse, dus dit moet ook hier kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *